FREDELIG: Demonstrasjonen og politiets aksjon for å stoppe den gikk fredelig for seg i Puerto Rico på lørdag. Foto: Guardia Civil

Guardia Civil stoppet demonstrasjon i Puerto Rico


Lørdag ettermiddag måtte Guardia Civil stoppe en ulovlig protestaksjon i Puerto Rico. Rundt 30 migranter som bor i Mogán kommune hadde samlet seg her for å protestere mot at de skal sendes til et mottak på Tenerife.

Migrantene ønsker selv å reise til Spania, noe som også fremkom av bannere som ble holdt opp under demonstrasjonen.

«Vi ønsker en løsning for migranter. Vi vil ikke dra til Tenerife. Vi vil ikke dra til Marokko. Vi vil dra til Barcelona og Madrid» sto det skrevet, og lignende slagord ble ropt på arabisk under protesten.

Da politiet ankom stedet måtte de be migrantene om å avslutte protestaksjonen da de ikke hadde autorisasjon til å avholde den. Prosessen for å løse opp den ulovlige protesten foregikk likevel uten noe dramatikk, og alle forholdt seg rolige.

To personer som er mistenkt for å ha arrangert protesten ble anmeldt for å ha oppfordret til møter og demonstrasjoner uten tillatelse.

Det er antatt at disse migrantene senere på dagen var blant de som ble fraktet til mottaket i Las Raíces på Tenerife. Regjeringen jobber for tiden med å tømme hotellene som innlosjerer migranter sør på Gran Canaria, og disse skal etter planen bo i egne fasiliteter som har blitt satt opp nord på Gran Canaria og på Tenerife.