Gult varsel for høye temperaturer og bølger


Myndighetene på Kanariøyene sender ut gult varsel på Gran Canaria Tenerife og La Gomera for høye temperaturer og bølger.

Aemet har sendt ut gult farevarselsom gjelder fra  klokken 11-19 på onsdag. Spesielt Tejeda og i sør og vest kan det bli temperaturer på over 34 grader på onsdag. Aemet utelukker heller ikke hetebølge langs kysten i sørøst.

Et annet gult varsel gjelder for Tenerife, Gran Canaria og La Gomera, som kan få høye bølger etter kl. 20 denne tirsdagen og frem til onsdag ettermiddag. Spesielt gjelder dette i Anaga-Agaete-kanalen, sørøst på Tenerife, i øst og vest på La Gomera, og i sørøst og vest på Gran Canaria.

På bakgrunn av værvarselet fra Aemet har direktoratet for sikkerhet og nødsituasjoner i den kanariske regjeringen aktivert farevarsel for høye bølger fra tirsdag kveld klokken 20 langs kysten av La gomera (San Sebastián de La Gomera og Vallermoso), Tenerife (Santa Cruz de Tenerife, El Rosario, Candelaria, Arafo, Güimar, Fasnia, Arico, Granadilla og San Miguel de Abona) og Gran Canaria (Agaete, Artenara og La Aldea).

De høye temperaturene som påvirker store deler av Spania i tillegg til Kanariøyene vedvarer utover uka. På mandag målte temperaturen i Las Tirajanas 35,4 grader.

På onsdag spår Aemet at temperaturene vil synke noe i innlandet utover dagen. På Lanzarote og Fuerteventura blir det stort sett overskyet i nord og vest, med lokalt sterk vind tidlig på dagen.