VARSLER REGN: Det statlige meteorologiske institutt, Aemet, har sendt ut gult farevarsel på grunn av regn og mulig storm på de vestlige Kanariøyene. Skjermdump: Aemet

Gult varsel for regn på alle de vestlige øyene


OBS: Generaldirektoratet for sikkerhet og nødsituasjoner har sendt ut farevarsel for kraftig regn og storm på Kanariøyene. Les varselet her. I saken finner du også råd fra myndighetene om hvordan du skal forholde deg i tilfelle flom og torden.

Det subtropiske lavtrykket som dannet seg for noen dager siden i Guinea-bukta er på vei mot Kanariøyene. Meteorologene forventer at det vil treffe øygruppen på tirsdag, og da kan det føre til kraftig regn på det vestlige øyene.

Aemet varslet om lavtrykket i går, men sier det er for tidlig å si noe om hvor kraftig det vil bli.

For øyeblikket varsler Aemet delvis skyet vær på Lanzarote og Fuerteventura mens resten av øyene får overskyet vær med regn. Aemet utelukker ikke at det kan komme kraftig regn enkelte steder, og at de vestlige øyene får skikkelig uvær med kraftig vind i tillegg.

Til tross for lavtrykket holder temperaturene seg uendret de fleste steder.

Aemet skriver i sin tweet denne mandagen at de har sendt ut gult farevarsel.

I går kom det også noe regn på Gran Canaria og Tenerife, med 20,6 liter per kvadratmeter i Teror, 17,8 liter i Valleseco og 9,8 i Tafira. På Tenerife regnet det i La Laguna, der det kom 31 liter per kvadratmeter i går ettermiddag.

Regnet som nå kommer er meget etterlengtet for Kanariøyene, som sliter med ekstremt lave vannivåer i demningene som samler opp ferskvann, slik vi skrev om i går.

På tirsdag har Aemet sendt ut gult varsel om regn flere steder. Stort sett hele Gran Canaria er ventet å få regn. Fjellområdene, øst, sør og vestsiden har 40-70% sjanse for regn og vind, hovedsakelig tidlig på dagen.

På Tenerife er det ventet regn og vind på stort sett hele øya.

La Palma, La Gomera, og El Hierro får også regn. Aemet forventer rundt 15 millimeter per time.