Gult varsel for regn på flere av øyene


Denne lørdagen blir regntung på flere av øyene. Aemet har sendt ut gult varsel for kraftig regnvær på La Gomera, El Hierro og La Palma og sør på Tenerife som gjelder frem til klokken 12.

På Gran Canaria kan det også komme en god del regn i indre strøk.

Calimaen er forventet å vare gjennom lørdagen på Lanzarote og Fuerteventura.

Temperaturene blir stort sett uendret på hele øygruppen 22 grader i Las Palmas, 19 i Mogán, 20 i Santa Cruz de Tenerife, og 21 i Adeje.

Tenerife og La Gomera får også en god del regn, med muligheter for høye bølger vest for La Gomera og i kanalen mellom øyene. Øst på Tenerife kan det bli meget høye bølger. Kraftig regn kan komme med muligheter for torden utover dagen i vest.

Gran Canaria får vind fra sør og muligheter for høye bølger i nordøst og sørvest tidlig på dagen. Også i vest kan det bli mye vind og høye bølger. Noe regn mot slutten av dagen.

Lanzarote og Fuerteventura får også en del vind tidlig på dagen med en god del bølger mot slutten av dagen. Calimastøvet blir hengende over øyene gjennom lørdagen.

Det kan også bli høye bølger flere steder. På La Palma blir det trolig høye bølger, spesielt i sørvest, sørøst og nordvest. Det er ventet kraftig regnvær tidlig på dagen, med mulighet for storm i morgentimene.

El Hierro kan også få høye bølger, spesielt i nordøst og i vest. Det er ventet kraftig regn med mulig torden sent på ettermiddagen.