Gult varsel for sterke vindkast på torsdag. Grafikk: Aemet

Gult varsel for sterk vind


Et høytrykk ved Azorene fører med seg sterke passatvinder i fjellene og muligheter for regn i nord på Kanariøyene.

Gult varsel: vindkast over 80 km/t

Aemet har derfor aktivert gult farevarsel fra klokken 21:00 onsdag kveld for vindkast på over 80 kilometer i timen på La Palma, La Gomera og El Hierro. Varselet gjelder i fjellene og indre strøk mot vest og sørvest.

Fra klokken 03:00 natt til torsdag gjelder varselet også på Tenerife og Gran Canaria, der den sterke vinden hovedsaklig påvirker områdene i sør, øst og vest. Også her vil vindkastene merkes mest i indre strøk og i høytliggende områder.

Varselet gjelder frem til 17:59 på fredag for La Palma og El Hierro, og til klokken 23:59 på fredag for Gran Canaria og Tenerife.

Kan komme regn på torsdag

Vest for øygruppen ligger også en regnfront som kan føre til noe nedbør i nord.

På torsdag er det ventet hovedsaklig overskyet vær i nord, og lettskyet på resten av øygruppen. På de østlige øyene kan det bli overskyet i perioder, spesielt på ettermiddagen.

Nord på Tenerife er det forventet lett regn tidlig på dagen, og utover ettermiddagen kan det også komme lette byger i sør.

På Gran Canaria er det ventet lett regn i nord sent på torsdag ettermiddag.

Temperaturene forblir stort sett uendret, men maksimumstemperaturene kan falle noe, spesielt i fjellene og områder som ligger mot nordøst.