Gulvarsel for liten storm på Kanariøyene denne uken

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

Det statlige meteorologiske institutt, Aemet, har sendt ut gult varsel for sterk vind på Tenerife, La Gomera, El Hierro og La Palma, i tillegg til i fjellene på Gran Canaria.

Meteorologene forventer vindstyrke opp i 80 kilometer per time, som tilsvarer liten storm. Med en slik vindstyrke kan store trær begynne å vaie og takstein kan blåse ned. I tillegg må man regne med høye bølger som kan gjøre det farlig å bade.

Spesielt mener Aemet den kraftige vinden vil ramme hele La Gomera, El Hierro, øst, vest og fjellområdene på La Palma, hele Tenerife og i fjellområdene på Gran Canaria.

Varselet kommer som følge av en stormfront i Atlanterhavet som er ventet å påvirke været på Kanariøyene denne uken. Lavtrykket som nå er på vei kan også ta med seg sårt etterlengtet regn til øygruppen.

For La Palma, La Gomera, El Hierro og hele Tenerife gjelder varselet fra tirsdag 20. oktober kl. 03 frem til kl. 20 på kvelden.

Annonse

For hovedstaden på Tenerife gjelder varselet spesifikt fra klokken 14-20 samme dag, og i fjellområdene på Gran Canaria fra kl. 09-20.

På fastlandet blir det enda surere. Den kalde fronten fra vest tar med seg kraftig regn og vind over Galicia og fjellområdene i Spania.  Flere steder er det sendt ut oransje farevarsel for vindstyrke opp i 110 km/t – altså sterk storm – slik som i Navarra, Cantabria og La Rioja-regionene. Du kan se alle farevarslene for vind her.

Add New Playlist