UTEN MASKE: Halvparten av passasjerene om bord på en Ryanair-flyvning fra Dublin til Tenerife var uten maske. Kabinpersonalet skal ha ignorert situasjonen. Foto: Wikimedia Commons

–⁠ Halvparten av passasjerene var uten maske og mannskapet så en annen vei


En passasjer om bord på Ryanair sin flyvning fra Dublin til Tenerife 8. oktober fordømmer selskapet for regelbrudd på Twitter.

I en melding på Twitter skriver han at halvparten av passasjerene var uten munnbind, og at mannskapet ignorerte dette under reisen, skriver avisen La Provincia.

– @Ryanair flight FR7122 Dublin-Tenerife 8. oktober. Halvparten av passasjerene uten maske og mannskapet ser en annen vei. Skandaløst!, skriver Yurena Hormiga på Twitter.

Ryanair valgte å svare på meldingen. 

– Hei! Det er personer som av helsemessige årsaker ikke er påkrevd å bruke maske. Husk å bruke din, skriver Ryanair som svar.

Det var ikke godt nok ifølge Yurena, som påpeker at det ikke var snakk om noen få passasjerer.

– Nei, halvparten av passasjerene kan ikke være unntatt fra maskepåbudet. Ryanair-flyvninger er ikke trygge.

En annen passasjer bekrefter hendelsen, og sier mannskapet ignorerte flere klager om bord.

– Jeg var på det flyet og kan bekrefte at dette skjedde. Konstante klager til kabinpersonalet om å håndheve regelen og sørge for alles sikkerhet ble ignorert, skriver Alejandro Vera.

De siste månedene har det vært flere tilfeller på flyvninger til og fra Kanariøyene.

I august måtte et Air Europa-fly på vei fra Gran Canaria til Madrid omdirigere til Malaga da en full passasjer nektet å bruke maske. Denne passasjeren skal ha truet andre passasjerer, og kapteinen bestemte at det skulle foretas en sikkerhetslanding i Malaga. Mannen ble pågrepet av Guardia Civil.

I september måtte passasjerer som skulle med nok et Air Europa-fly stå fast i over 40 minutter da en person nektet å ta på seg maske. Problemene begynte under takeoff, da en passasjer oppdaget en annen som ikke hadde på seg maske. Han ble bedt av andre passasjerer om å ta den på, men startet en krangel som endte i slåsskamp.

I sommer gikk også et tilfelle hvor en britisk mann brukte fire timer på å spise opp en boks Pringles for å slippe munnbind viralt.