– Halvparten av passasjerene var uten maske og mannskapet så en annen vei

UTEN MASKE: Halvparten av passasjerene om bord på en Ryanair-flyvning fra Dublin til Tenerife var uten maske. Kabinpersonalet skal ha ignorert situasjonen. Foto: Wikimedia Commons

Av Leo Lunde
Publisert 14. oktober 2020 kl. 00:12

Av Leo Lunde
Publisert 14. oktober 2020 kl. 00:12

En passasjer om bord på Ryanair sin flyvning fra Dublin til Tenerife 8. oktober fordømmer selskapet for regelbrudd på Twitter.

I en melding på Twitter skriver han at halvparten av passasjerene var uten munnbind, og at mannskapet ignorerte dette under reisen, skriver avisen La Provincia.

– @Ryanair flight FR7122 Dublin-Tenerife 8. oktober. Halvparten av passasjerene uten maske og mannskapet ser en annen vei. Skandaløst!, skriver Yurena Hormiga på Twitter.

Ryanair valgte å svare på meldingen. 

– Hei! Det er personer som av helsemessige årsaker ikke er påkrevd å bruke maske. Husk å bruke din, skriver Ryanair som svar.

Det var ikke godt nok ifølge Yurena, som påpeker at det ikke var snakk om noen få passasjerer.

– Nei, halvparten av passasjerene kan ikke være unntatt fra maskepåbudet. Ryanair-flyvninger er ikke trygge.

En annen passasjer bekrefter hendelsen, og sier mannskapet ignorerte flere klager om bord.

– Jeg var på det flyet og kan bekrefte at dette skjedde. Konstante klager til kabinpersonalet om å håndheve regelen og sørge for alles sikkerhet ble ignorert, skriver Alejandro Vera.

De siste månedene har det vært flere tilfeller på flyvninger til og fra Kanariøyene.

I august måtte et Air Europa-fly på vei fra Gran Canaria til Madrid omdirigere til Malaga da en full passasjer nektet å bruke maske. Denne passasjeren skal ha truet andre passasjerer, og kapteinen bestemte at det skulle foretas en sikkerhetslanding i Malaga. Mannen ble pågrepet av Guardia Civil.

I september måtte passasjerer som skulle med nok et Air Europa-fly stå fast i over 40 minutter da en person nektet å ta på seg maske. Problemene begynte under takeoff, da en passasjer oppdaget en annen som ikke hadde på seg maske. Han ble bedt av andre passasjerer om å ta den på, men startet en krangel som endte i slåsskamp.

I sommer gikk også et tilfelle hvor en britisk mann brukte fire timer på å spise opp en boks Pringles for å slippe munnbind viralt.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!