Håper deler av befolkningen er vaksinert innen desember

Spanias statsminister Pedro Sánchez håper en del av befolkningen vil være vaksinert i desember.

Skjermdump: intervju med kanalen TVE

Av Leo Lunde | Publisert 7. August 2020 kl. 15:05

Det er EU som håndterer innkjøpsavtalene for vaksiner, og de to som står høyest på lista er utviklet på henholdsvis Oxford-universitetet og av selskapet AstraZeneca.

Denne mandagen sa Spanias statsminister at han håper vaksinen mot coronaviruset kan bli administrert til enkelte grupper i befolkningen allerede i desember. I et intervju med TVE sier Sánchez at det er EU som håndterer innkjøp av vaksinen.

– Akkurat nå, på europeisk nivå, ferdigstiller vi kontrakter med forskjellige farmasøytiske selskaper. Tilgangen vil bli for alle europeiske innbyggere og kontrakten har allerede blitt signert med AstraZeneca og Oxford, siden det er den som har kommet lengst i utprøvingen, så vi håper at vi kan begynne å vaksinere deler av befolkningen i Spania i desember, sa han i intervjuet.

Han kunne også avsløre at et eget råd i det nasjonale helsesystemet CISNS, som er ledet av helseminister Salvador Illa, er i gang med å utforme hvilke grupper i befolkningen som skal få vaksinen først.

Optimistisk budskap

Den siste tiden har viruset skutt fart i Spania. I store deler av landet har andre bølge allerede truffet hardt. Likevel er Sánchez positiv til at landet er bedre rustet nå enn før. han pekte blant annet på bedre kunnskap om viruset, effektive behandlinger og tilgang på god nok beskyttelse for helsepersonell som positive, og hever landet er langt bedre rustet nå enn i mars og april.

– Selv om antallet smittetilfeller er sammenlignbart med situasjonen vi hadde i mars og april, har ikke pandemien de samme karakteristikker som vi dessverre måtte oppleve, men viruset er fremdeles en ukjent og dødelig fiende for hele den europeiske befolkningen, sa han til TV-kanalen.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!