VIDEO: Etterforskere har gjort funn på havbunnen.

Har gjort funn på havbunnen


Mannskaper som søker etter de to savnede jentene Anna og Olivia utenfor Tenerife har funnet en oksygenflaske og et teppe på havbunnen denne mandagen. Funnet ble gjort i området hvor de to jentene ble kidnappet av sin far for seks uker siden.

Etterforskere jobber nå for å avdekke om det er noen sammenheng mellom de to funnene og jentenes far, Tomás Gimeno. Han skal ha vært glad i undervannsfiske og hadde tilgang på dykkerutstyr.

Politiet følger blant annet opp identifikasjonsnummeret på oksygenflasken, ettersom dette skal loggføres hver gang en flaske fylles opp.

Denne mandagen skulle være siste dag med søk fra skipet «Ángeles Alvariño», som er på utlån fra det spanske oseanografi-instituttet.

Søkt i et stort område

Båten har så langt søkt over et område på ti kvadratkilometer, basert på data fra Tomás Gimeno sin mobiltelefon 27. april, kvelden da de to jentene ble kidnappet.

Den kvelden dro han ut på havet i båten sin to ganger, tilsynelatende alene. Han hadde med seg bagger og kofferter fra bilen sin.

Undersøker overvåkningsvideo

Guardia Civil har jobbet for å lage en 3D-simulering av baggene, som ble filmet på overvåkningskameraer i havna 27. april. Målet er å avgjøre om størrelse og vekt, og om faren kan ha flyttet sine to døtre fra bilen til båten i baggene.

Ifølge Canarias 7 ble Gimeno faktisk stoppet av Guardia Civil etter å ha vært ute på havet den første gangen, fordi han brøt portforbudet. På dette tidspunktet var ikke jentenes forsvinning rapportert inn enda, og han fikk dra videre.

Etter å ha kjøpt en mobillader på en bensinstasjon dro faren nok en gang ut på havet. Båten ble funnet drivende på havet, uten hverken jentene eller Gimeno ombord, 16 timer senere. Et barnesete ble funnet i det samme området, tilhørende Anna (1).

Gimeno hadde kontakt med moren til jentene gjentatte ganger over telefon fra 27. til 28. april. Han gjentok flere ganger beskjeden om at hun aldri ville få se jentene igjen.

Alt om kidnappingen:

Hvor er Anna og Olivia?

Over 300 000 minibanker viser bilde av Anna og Olivia

Familien deler nye bilder av de to jentene

Ba om 3000 euro for falske tips om de kidnappede jentene

Taklet ikke morens nye forhold

Søket etter Anna (1) og Olivia (6) fortsetter

Moren deler video av jentene i håp om at de blir funnet

Blodspor i båten tilhører barnefaren

Overførte 55 000 euro dagen før kidnappingen

Dette er morens forklaring etter kidnappingen

Moren til jentene som forsvant: – Jeg vil sende masse lys og

Sender ut internasjonal etterlysning

Sendte avskjedsmeldinger til familien

Slik kan kidnapperen se ut i dag