Nå stenger Tenerife ned

Hardtslående regler på Tenerife for å stoppe smittespredningen

Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, innfører nye, hardtslående tiltak for å stoppe smittespredningen på Tenerief. Skjermdump: Pressekonferanse/Gobierno de Canarias

Av Leo Lunde
Publisert 16. desember 2020 kl. 23:42

Av Leo Lunde
Publisert 16. desember 2020 kl. 23:42

På onsdag kunngjorde Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, nye tiltak for å stoppe smittespredningen på Tenerife.

Et portforbud på kvelds- og nattestid vil gjelde fra klokken 22 – 06.   I tillegg er inn- og utreiser til Tenerife nå strengt begrenset i de neste femten dagene, og det samme er reiser mellom kommuner på øya. Alle sosiale sammenkomster er begrenset til seks personer, og dette gjelder også i jula.

Disse nye tiltakene innføres etter at Tenerife har tredoblet smittetallene siden september. Både Santa Cruz de Tenerife og La Laguna er blant byene med høyest smittetrykk i Spania de siste to ukene.

Torres påpekte at det var 90 tilfeller om dagen i september, 125 i oktober, og 180 i november. Så langt i desember har det daglige gjennomsnittet nådd 256 smittetilfeller i tre dager.

Dette er tiltakene

Et portforbud skal gjelde fra klokken 22 – 06.

Kapasiteten i kollektivtransporten reduseres med 50%.

Øyregjeringen har også innført en begrensning på øyas kjøpesentre, som nå er redusert til en tredjedels kapasitet i hver etasje. Parkeringsplasser får redusert kapasiteten til 50%. Denne restriksjonen gjelder også andre bedrifter hvor mennesker samles, og som ikke er en del av kjøpesentre.

Alle store arrangementer blir stoppet, inkludert marked, festivaler og andre kulturelle samlinger.

Også sportsarrangementer og cateringtjenester blir pålagt restriksjoner i de nye tiltakene, og ingen sportsarrangementer kan utføres innendørs. Fysisk trening innendørs kan kun utføres individuelt, med unntak av profesjonell sport.

Restauranter må stenge all servering innendørs med unntak av take-away. Uteserveringsområder er redusert til 50% kapasitet, og alle som skal sitte sammen på utesteder må bo sammen fra før. Inn

Det kanskje hardeste tiltaket Torres nå innfører er likevel at ingen får besøke familie på pleiehjem eller sykehus, med unntatt av i meget alvorlige tilfeller, og for gravide og mindreårige. Eldre som bor på pleiehjem er nå sperret inne de to neste ukene.

De nye tiltakene gjelder fra midnatt på fredag (natt til lørdag) etter å ha blitt publisert i det offisielle statsbladet på Kanariøyene, og skal vare i femten dager. 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!