Illustrasjon: Envato Elements

Her er jobbene kanariske bedrifter sliter med å fylle


Konsekvensene av pandemien fortsetter å ramme kanariske og spanske bedrifter. Ifølge tall fra arbeidsdepartementet i Spania har landet nesten fire millioner arbeidsløse, som er en økning på 21% det siste året.

Men likevel står fremdeles 9% av de ledige stillingene uten ansatte, og enkelte steder er opptil 60% av de ledige jobbene fortsatt ledige.

Statistikken viser at åtte av ti selskaper har problemer med å finne arbeidssøkere, og denne trenden har økt 30 prosentpoeng på bare fem år.

Salg, service og IT

På øygruppen er det jobber innen salg og service med språkerfaring, sykepleiere, elektromekanikere og IT-spesialister det er manko på. Sistnevnte har det vært kandidatmangel for i flere år.

Mangel på kvalifikasjoner hos søkerne, spesielt innen IT-kunnskaper og servicesektoren der språkkunnskaper er nødvendige gjør det vanskelig å finne ansatte for disse stillingene.

Dermed er man tilnærmet sikret jobb innen disse sektorene, dersom man har de rette kvalifikasjonene.

– Det er den perfekte tiden for å satse på utdanning, ikke bare universitet, men også på yrkene som har mangler og har god ansettbarhet med yrkestrening. Det er også selvfølgelig nødvendig å fortsette satsingen på språkkunnskaper, forklarer direktøren i Adecco Staffing i Spania, Rubén Castro.