Her finner du de beste handlegatene på Gran Canaria

av | 02.07.2018

Enten du er på ferie og vil shoppe eller ønsker å fornye garderoben din – Gran Canaria byr på fantastiske og spennende shoppingmuligheter i en rekke handlegater og kjøpesentere.

Når du skal shoppe på Gran Canaria er det definitivt lurt å handle der de lokale ferdes. Her finner du både de beste prisene, og du unngår i stor grad de mange falske produktene som du ofte finner i turistområdene.

De største handlegatene finner du i hovedstaden Las Palmas en snau time med bil fra turistområdene i sør.

De beste handlegatene på Gran Canaria

I Las Palmas finner du de beste shoppingmulighetene og det største utvalget av butikker på øya. I Las Palmas bør du besøke Mayor de Triana og Avenida de Jose Mesa y Lopez. Her finner du store varehus slik som El Corte Inglés og en rekke eksklusive butikker.

I Vecindario som ligger kun 20 minutter med bil fra turistområdene i Mogán og kun en liten svipptur fra Maspalomas, ligger Avenida de Canarias, en av de største handlegatene på Gran Canaria.

Shopping i Mayor de Triana

I Mayor de Triana er det kun adgang for fotgjengere, noe som gjør det avslappende og spennende å vandre gjennom gaten. Her finner du mange gode butikker og vakre historiske bygninger. Et godt utvalg av caféer med uteservering finner du også.

Shopping i Avenida de Jose Mesa y Lopez

Dette er den best kjente handlegata i Las Palmas. Dette er et viktig område både økonomisk, sosialt, og kulturelt på øya. Enten du er fastboende eller turist er Mesa y Lopez verdt et besøk.

Her finner du restauranter, de kjente merkebutikkene, men også lokale butikker, hoteller og mer. Dette er en kjøregate med mye trafikk. I midten av gata er det majestetiske trær som gir skygge til de mange benkene under.

Du finner også det store varehuset El Corte Inglés her med et stort utvalg av butikker.Shopping i Vecindario

I byen Vecindario som ligger noen minutter fra flyplassen finner du den lange handlegata Avenida de Canarias. Dette er en av de største handlegatene på Gran Canaria, og du finner hundrevis av butikker. Drar du til sørenden av gata finner du også noen spennende bruktbutikker.

I Vecindario finner du også det store kjøpesenteret Atlantico, som huser gigantiske varehus som Carrefour, klesbutikker, elektronikkbutikker, gullsmeder, restauranter og interiørbutikker.

Shopping i turistområdene

I turistområdene finner du gjerne butikker av ymse slag. Den typiske bazaren som selger skinnjakker, sko, håndvesker og kofferter ligger på hvert hjørne og souvernirbutikker med et vanvittig utvalg av ferieminner til en slikk og ingenting ligger tett.

Også i turistområdene kan du gjøre noen gode kupp når du er på ferie, men vi anbefaler at du er kritisk hvis tilbudene er for gode til å være sanne. Flere nordmenn har blitt utsatt for svindel i små indiske elektronikkbutikker og bazarer.

De fleste slike butikker er samlet på kjøpesentre, slik som Yumbo i Playa del Inglés og Puerto Rico Shopping Centre.

Nye kjøpesentre i turistområdene

I Puerto Rico er det også et flunkende nytt kjøpesenter – Mogan Mall – som med sine 15.000 kvadratmeter butikker og utesteder har blitt den nye destinasjonen for alle handleglade i Mogan kommune.

Mogan Mall har ifølge nettsiden deres 15.000 besøkende daglig, 71 butikker, og 15 restauranter og barer. Senteret har alle de store kjedebutikkene, og produkter av høy kvalitet. Her finner du også den store nye Hiperdino-butikken.

Rett over veien fra Mogan Mall finner du det mindre kjøpesenteret The Market, som satser tungt på miljøvennlige produkter, moderne tjenester, og økologiske varer av høy kvalitet. Her finner du også den nye Spar-butikken i Puerto Rico.

Gjør et kupp på Gran Canaria

Når du er på Gran Canaria er det en del produkter det virkelig lønner seg å handle med seg. Alkohol er ekstremt billig på Gran Canaria. Det samme gjelder tobakk og klær.

Prisnivået på Gran Canaria er lavt i forhold til i Norge. En flaske brennevin kan koste fra 40 kroner og oppover, en kartong sigaretter fra 170 kroner og oppover. Klær er generelt billigere på Gran Canaria enn i Norge, så også her kan du gjøre noen kupp.

Hvis du er på øya når det er storsalg bør du ta turen til et av disse handleområdene på øya.

Julesalget starter som regel rundt 7 januar, og sommersalget starter rundt 8 juli. Ofte vil prisene være nedsatt med opp til 70% på enkelte varer.Billigere enn tax-free

Hvis du ønsker å spare penger på produkter som alkohol, tobakk og parfyme er det verdt å merke seg at det ofte er billigere å handle i de lokale supermarkedene på øya enn på tax-free i Norge.

Her er noen eksempler på de enorme prisforskjellene, hentet fra Dinside.no sin artikkel: Hvor er vin og sprit billigst?

  1. Gordons Dry Gin: Prisforskjell på 96 prosent mellom butikk i Spania og taxfree på Oslo Lufthavn
  2. Vina Sol: Prisforskjell på 178 prosent mellom butikk i Spania og Oslo Lufthavn

Fotoutstyr

Mange ønsker seg et nytt kamera for å fange feriebildene når de er på Gran Canaria. Da kan det være verdt å merke seg at elektronikk generelt ikke er mye billigere på Gran Canaria enn i Norge. Selv om prisnivået ligger relativt likt kan det gode utvalget av kamerautstyr og elektronikk friste.

Hvis du skal handle elektronikk bør du holde deg til de seriøse butikkjedene på Gran Canaria, slik som El Corte Inglés, Mega Markt, Carrefour, Alcampo og Worten. Det finnes nemlig mye piratvarer og svindlere som driver små elektronikkbutikker i turistområdene. Disse selger gjerne alt fra nettbrett til kameraer, men når prisene er for gode til å være sanne er de som regel nettopp det. Utvis forsiktighet i disse butikkene.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Åpner pianobaren igjen: – Jeg savner publikumet og gjestene mine

Åpner pianobaren igjen: – Jeg savner publikumet og gjestene mine

Da coronaviruset rammet Kanariøyene i vår gikk det hardt ut over turismen på Kanariøyene. En av de som måtte stenge når portforbudet kom 14. mars var Bjørn Sande "Lillebror" Larsen. Han har gjennom mange år blitt et kjent og kjært fjes på Gran Canaria. Først startet...

Hest kom seg ut på motorveien på Gran Canaria

Hest kom seg ut på motorveien på Gran Canaria

En video av en hest som hadde forvillet seg ut på motorveien GC-1 i Telde går viralt på sosiale medier. Hesten løp et godt stykke langs veien, men ifølge vitner skal dyret allerede ha blitt hentet inn igjen like ved gamle Ikea omtrent ved...

Over et tonn kokain stoppet på Gran Canaria

Over et tonn kokain stoppet på Gran Canaria

Det nasjonale politiet har i samarbeid med Guardia Civil og skattemyndighetene stoppet over 1200 kilo kokain som var skjult i en båt som kom fra Brasil. Kokainet var skjult blant frø om bord på skipet som var på vei til Cádiz og som skulle stoppet  i Las Palmas på...

Mottakssenter i Las Palmas skal erstatte teltleiren i Arguineguín

Mottakssenter i Las Palmas skal erstatte teltleiren i Arguineguín

Sentrale myndigheter i Spania vil bygge et nytt midlertidig mottakssenter for immigranter på en militær tomt i Las Palmas. Dette skal erstatte teltleiren i Arguineguín, som flere ganger har vært overfylt. Her har over 1000 immigranter vært stuet sammen under meget...

Krever negativ coronaprøve før innsjekking på Kanariøyene

Krever negativ coronaprøve før innsjekking på Kanariøyene

I går godkjente ministerrådet et nytt dekret som krever at alle turister som kommer til Kanariøyene skal teste seg for Covid-19. Det er den første loven av sitt slag i Spania, og er penneført av Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres og turistminister på...

Setter av 100 millioner euro til turisme på Kanariøyene

Setter av 100 millioner euro til turisme på Kanariøyene

Departementet for handel og industri setter av 100 millioner euro de neste tre årene for å finansiere en gjenopprettingsplan for turismen på Kanariøyene. Det kunngjorde regjeringen på torsdag. I en pressemelding forklarer departementet at investeringen skal...