Annonse

Her gir turistene blaffen i coronareglene på Lanzarote

Rundt 70 turister festet uten avstand og munnbind på Lanzarote. Øya er for tiden på rødt nivå, og smittetrykket stiger fremdeles.

GIR BLAFFEN I REGLENE: RUndt 70 turister ved et utested brøt coronareglene denne uken på Lanzarote.

Av Leo Lunde
Publisert 21. januar 2021 kl. 01:07

Av Leo Lunde
Publisert 21. januar 2021 kl. 01:07

Politiet i Tías på Lanzarote måtte på tirsdag rykke ut til Puerto del Carmen, hvor rundt 70 turister festet uten å følge coronareglene på øya. Lanzarote er sammen med Gran Canaria i nivå 3, som innebærer at man ikke kan være i grupper på mer enn fire personer på utesteder.

Hendelsen fant sted rundt klokken 20:30, da Guardia Civil fikk tips fra publikum om en stor gruppe turister som hadde samlet seg på en uteservering uten masker, og uten å holde avstand.

70 turister uten munnbind og avstand

Det lokale politiet i Tías sendte en patrulje til stedet, som raskt kunne bekrefte at rundt 70 turister ga blaffen i både avstand og kravet om bruk av munnbind.

I tillegg var stoler og bord uten tilstrekkelig avstand på utestedet, og det ble spilt levende musikk uten autorisasjon for dette.

Anmeldt

Dermed ble utestedet anmeldt for flere brudd på coronareglene, både for brudd på regler om avstand, bruk av maske og for å spille levende musikk uten autorisasjon.

Turistene som var på stedet ble ilagt bøter for brudd på munnbindreglene. Disse bøtene starter på 100 euro, men kan komme opp i 3000 euro for gjentatte brudd.

Rødt nivå

Lanzarote har for tiden det høyeste smittetrykket av alle Kanariøyene, med 680,94 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene.

For Kanariøyene samlet er smittetrykket 180,55 per 100 000 innbyggere. På grunn av dette har regjeringen på Kanariøyene innført rødt nivå på øya, som innebærer en rekke strenge smittevernregler og restriksjoner.

Regjeringen på øygruppen har også innført rødt nivå på Gran Canaria som følge av stigende smittetrykk. På Gran Canaria er smittetrykket nå 190,55 per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene.

Annonse

Smittetall:

Tabellen fungerer best på PC.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Partnerinnhold

Annonse