Siste
Foto: Canariavisen

Her lander de første danskene på Gran Canaria


Ving sitt danske søsterselskap, Spies, er tilbake på vingene.

Canariavisen var med om bord på flyene fra København og Billund til Gran Canaria.

Det er ingen tvil om at stemningen var på topp hos danskene nå som de endelig kan reise på charterferie til Gran Canaria igjen.

Det har nemlig stått stille siden 15. mars 2020 for danskene, som i likhet med nordmenn har hatt strenge reiseråd som har hindret folk fra å reise på utelandsferie.

Heller ikke i neste uke er det mange billetter igjen, ifølge Spies, og selskapet har stor tro på at reiselysten er på topp hos danskene.

Boarding da Spies skulle på vingene igjen fra Danmark til Gran Canaria på onsdag. Foto: Canariavisen

Selskapet flyr hver onsdag i hele sommer fra København og Billund.

Da Canariavisen var med på de første flyvningene på onsdag var det tidlig avgang fra København. Flyet landet klokken 13:35 på Gran Canaria.

De reisende forteller at de er fornøyde med at charterselskapene nå starter opp igjen.

- Jeg har vært på Gran Canaria seks ganger siden mars i fjor med SAS. Jeg har leilighet der nede. Spies er deilig å fly med. KLM er for eksempel litt kjedelig fordi man må mellomlande, forteller Robert i forbifarten.

Flyet var fullbooket. Foto: Canariavisen

På turen spurte vi passasjerene hva de ser mest frem til på Gran Canaria.

- Vi ser mest frem til avslapping, sol og varme, og forhåpentligvis en god stemning, forteller Helle og Tommy som var med flyet fra Billund.

- Hva synes dere om å fly så langt med munnbind?

- Jeg tenker at munnbind er et nødvendig onde nå for tiden, så det skal vi tåle. Det er jo våres eget ansvar at vi føler oss trygge på reisen.

Glade guider

Også guidene i Spies er godt fornøyde. Destinasjonssjef for Spies og Ving på Gran Canaria, Jesper Helt, er godt fornøyd.

- Det er fantastisk at vi endelig får ta imot Spies sine gjester på Gran Canaria igjen. De har virkelig vært savnet av både oss og hotellene, forteller han.

Turistene ble møtt av guider som er glade for å være tilbake på jobb. Foto: Canariavisen

Han forteller at Ving sitt svenske selskap har sendt gjester til Gran Canaria i vintersesongen også, men at de hadde en pause på en måned mellom vinter og sommer.

To fly i uka

Nå går det også fly fra Danmark to ganger i uka, mens Sverige har en avgang. Flyvningene opererer av Sunclass Airlines som eies av moderselskapet Nordic Leisure Travel Group.

- Turismen er selvsagt langt fra det volumet vi er vant med, men forhåpentligvis kommer vi til å se flere og flere turister fra Europa på øya.

Han forteller at passasjerene var glade for å være fremme.

- Det var en skikkelig glad og lettet gruppe som landet på Gando flyplass (Gran Canaria journ.anm.), og det var tydelig at dette var etterlengtet, skriver Jesper på SMS til Canariavisen.

- Smidig prosess

Denne uken gikk også Gran Canaria til grønt nivå for lokale smitteverntiltak. Det innebærer blant annet bedre kapasitet på utesteder og at flere kan møtes.

Spies påpeker at de er nøye på å følge tiltakene som til enhver tid gjelder for å unngå smitte.

- Vi følger alltid våre myndigheters krav og anbefalinger. Vi har laget en veldig bra og smidig prosess for alle reisende samtidig som vi for eksempel ikke har mer enn 75% kapasitet på våre busser. Vi har tydelige prosesser så vi raskt kan tilpasse oss de restriksjoner som både danske og spanske myndigheter innfører, forklarer Jesper.