RIU har lagt ut Paraíso Lanzarote Resort på Lanzarote for salg. Det er bare et av mange hoteller kjeden nå kvitter seg med for å hente inn kapital. Foto: RIU

Hotellsektoren har nådd et vippepunkt


Hotellsektoren på Kanariøyene har nått et vippepunkt, og det går ikke bare ut over de mindre aktørene, men også de store kjedene.

Mangelen på likviditet etter nesten et år uten gjester har tvunget kjedene til å legge hoteller ut for salg. De må hente inn penger i et siste forsøk på å overleve gjennom den pågående helsekrisen.

Av de store hotellkjedene har blant andre Riu nå valgt å legge hoteller ut for salg.

Paraíso Lanzarote Resort – det eneste hotellet kjeden har på Lanzarote, er nå ute for salg, og er bare det siste i rekken av stadig flere hoteller som nå havner på markedet.

Over 20 hoteller er lagt ut for over fem millioner euro. Ni hoteller ligger ute for salg i feriebyen Playa del Inglés, der et av hotellene ligger ute for 31 millioner euro.

Riu har også bekreftet at de skal selge hoteller i Portugal og Panama, og kjeden Iberostar er også på vei til å selge hoteller for å hente inn kapital. Det samme er Barceló-gruppen, som allerede har solgt Formentor-hotellet sitt på Palma de Mallorca.