I dag begynner ferien for mange kanariere - blir travelt på flyplassene


Mer enn 157.000 passasjerer reiser via flyplassene på øygruppen i dag, via 1130 avganger og ankomster.

I dag begynner ferien for mange kanariere, og flyplassene opererer dermed helt i grenseland for sin kapasitet, melder LaProvincia.

Det er forventet at hele 156.931 passasjerer reiser gjennom Kanariøyenes flyplasser i dag, melder flyplassoperatøren AENA.

1.5 millioner passasjerer

I løpet av de neste 11 dagene forventer AENA økt trafikk på alle flyplassene sine på Kanariøyene. Det forventes mer enn 1.5 millioner passasjerer, og 11.908 flyoperasjoner.

Dette er noe lavere tall enn i fjor, når flyplassene på Kanariøyene passerte 1.6 millioner passasjerer i samme periode.

Nedgangen skyldes først og fremst konkursen som rammet flyselskapene Germania og Wow Airlines tidligere i år, samt oppgangen for konkurrerende destinasjoner.

Det er fortsatt bare snakk om et moderat fall, og for bare ti år siden ville ingen ha forestilt seg så mange reisende som i dag. August er også tradisjonell lavsesong for Kanariøyene, som får langt flere turister i vinterhalvåret.

Gran Canaria og Tenerife har flest reisende

Gran Canaria sin flyplass merker ferietiden best, med 443.343 passasjerer, og 3514 avganger og ankomster.

Flest reisende er det likevel fra Tenerife, hvis vi slår sammen de to flyplassene på øya, med 245.028 reisende på Los Realejos (nord) og 346.300 på Reina Sofia (sør).

Båttrafikken øker også

Også båttrafikken øker i denne perioden. Fergeselskapet Fred Olsen sier de kommer til å frakte 398.711 passasjerer på sine 8 ruter mellom øyene i ferien, en økning på mer enn 12% fra i fjor.

Den mest populære ruten er mellom Agaete på Gran Canaria og Tenerife. Her reiser nesten 80.000 mennesker og 22.000 biler på bare 15 dager.

Fergeselskapet Armas har sin mest populære rute mellom Gran Canaria og Fuerteventura i år, og sier de er fullbooket denne helgen. Armas opererer 9 ruter mellom øyene.