Smittestatus på Kanariøyene

638

Aktive tilfeller

164

Døde

I dette nye boligkomplekset får du bare leie hvis du er fastboende

av | 14.01.2020

Bahía Feliz Invest SL skal bygge et boligkompleks som utelukkende kan leies ut til fastboende. Selskapet mener ferieutleie har gjort det vanskelig for fastboende å finne seg leiligheter til langtidsleie.

Prosjektet går under navnet ViVe («leve»/»bo» på spansk), og får 65 leiligheter, butikker, parkeringsplasser og lagringsrom fordelt på kjelleren og fire etasjer.

Alle boligene skal leies ut, og det er forventet at alt vil stå klart for innflytting fra januar 2021.

Ferieutleie ødelegger for fastboende

Canariavisen har tidligere skrevet om de krevende forholdene i leiemarkedet for kanariske familier, som føler seg presset ut av leiemarkedet på grunn av ferieutleie. Dette var også en av tankene til utvikleren av prosjektet.

– På grunn av det økende antallet ferieboliger på Gran Canaria er det veldig vanskelig å finne hjem til langtidsleie. Dette har påvirket fastboende sterkt, fordi korttidsutleien har ført til prisøkninger, og mange leietakere har blitt bedt om å flytte ut fordi eiere vil begynne med ferieutleie av eiendommene sine. Derfor tenkte vi dette prosjektet kunne bidra til å minske mangelen på langtidsleie, og kan være et godt alternativ for de som ikke vil kjøpe bolig, sier Alejandra Sánchez Falcón i Bahía Feliz Invest S.L. til Canariavisen.

Uoverkommelig for kanariske familier

Økningen av fritidsboliger og mangelen på nybygg har ført til en stigende priskurve på hele øygruppen.

Boligtilbudet på de mest attraktive stedene for turister er ikke-eksisterende eller uoverkommelig for kanariske familier, der gjennomsnittsprisen pr. mnd. alene overgår den gjennomsnittlige lønnen, ifølge bemanningsbyrået Adecco.

Resultatet er at arbeidere i turiststrøkene er tvunget til å bosette seg andre steder på øyene, gjerne langt unna sine arbeidsplasser.

65 leiligheter

På bakkenivå blir det butikker og andre bedrifter, i tillegg til 5 boenheter. På de øvrige etasjene fordeles 60 leiligheter i varierende størrelse, med 1, 2, eller 3 soverom.

Boligene skal leies ut umøblert, med unntak av kjøkken og bad som blir fullt utstyrt. De fleste leilighetene får også en balkong.

Det nye leilighetskomplekset blir lyst og moderne. Illustrasjon: Bahía Feliz Invest S.L.

Leilighetene med 2 og 3 soverom får to bad, i tillegg til et utstyrsrom for varmtvannstank og pumpe.

I kjelleren blir det parkeringshus og lagringsplass for beboere.

Sentral beliggenhet

Det nye leilighetskomplekset skal bygges i den kjente hovedgata Avenida de Canarias i Vecindario.

– Dette er en av hovedgatene i Vecindario, og har direkte forbindelse med motorveien bare fem minutter unna. Derfor fant vi lokasjonen optimal, ikke bare for innbyggerne i Vecindario, men også for de som jobber sør på øya og har problemer med å finne et sted å bo.

Godt fornøyd med kommunen

Mange byggeprosjekter på Kanariøyene har hatt store problemer på grunn av byråkrati og vanskelige reguleringer.

Dette har ikke vært et problem med dette prosjektet.

– Vi har alle nødvendige lisenser, og byrådet har vært veldig effektive, så vi hadde ingen problemer med å skaffe disse, forklarer Falcón.

– I tillegg er det supermarkeder, en skole, et handlesenter og legesenter i umiddelbar nærhet. På grunn av dette, og andre grunner, mener vi Santa Lucía (de Tirajana red.anm.) er et godt organisert byråd.

Komplekset har fått navnet «ViVe» (leve/bo på Spansk). Illustrasjon: Bahía Feliz Invest S.L.

Ikke for høye priser

Selskapet satser også på utleiepriser som gjør det overkommelig for en familie å leie, på tross av at leilighetene skal holde god standard i et nytt anlegg.

Den billigste enheten, en ettroms leilighet, leies ut for 450 euro i mnd., og både to- og treroms leilighet starter på 590 euro i mnd.

– Vi har jobbet hardt for å forsikre oss om en høy kvalitet på bygningen, og vi prøver å bygge lyse, komfortable, og praktiske hjem. Vi har også prøvd å holde gjennomsnittsprisen for leie rimelig, og ikke uforholdsmessig høy, sier Falcón.

9 forskjellige boligtyper

Hun forklarer videre at bygget vil bestå av ni forskjellige typer leiligheter, og at prisene vil variere etter størrelse og standard.

– Vi har utviklet ni forskjellige typer leiligheter, som alle har forskjellige karakteristikker og priser, sier Falcón.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Sjansen for en god vintersesong blir stadig mindre

Sjansen for en god vintersesong blir stadig mindre

Kraftig økning i smitten og nye smitteverntiltak setter Kanariøyenes turistnæring i fare. Økningen i antallet smittetilfeller både nasjonalt og på øygruppen rammer turistnæringen på Kanariøyene hardt. Håpet om at Kanariøyenes image som en trygg destinasjon skulle...

Dette er maskereglene på stranda

Dette er maskereglene på stranda

Det nye maskepåbudet innebærer at alle må bruke munnbind til enhver tid på offentlig område. Likevel finnes det visse unntak. Kravet om maske som gjelder fra 14. august betyr at du skal ha på deg maske hele tiden når du ferdes i områder som er tilgjengelig for...

Slik rammes utestedene av de nye reglene

Slik rammes utestedene av de nye reglene

På torsdag kunngjorde Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, nye og strengere regler for både maskebruk, festing og utesteder. For utestedene som er en del av nattelivet betyr dette nye begrensninger etter en lang og vanskelig periode. Det er smitteutviklingen...

Opptil 30 000 euro i bot for ulovlige fester

Opptil 30 000 euro i bot for ulovlige fester

– Vi kommer til å slå hardt ned på de som organiserer ulovlige fester. Personer som setter vår helse i fare ved å organisere ulovlige fester eller folkemengder vil få opptil 30 000 euro i bot, advarer regjeringsdelegaten Anselmo Pestana. Pestana holdt torsdag...

78 av 102 tilfeller bekreftet på Gran Canaria det siste døgnet

78 av 102 tilfeller bekreftet på Gran Canaria det siste døgnet

Kanariøyene har registrert 102 nye smittetilfeller det siste døgnet. Disse tallene bekrefter det mange har fryktet, nemlig at pandemien nok en gang sprer seg i raskt tempo. Totalt har øygruppen registrert 3212 tilfeller siden pandemien begynte, og 638 av disse...

Totalt maskepåbud på Kanariøyene

Totalt maskepåbud på Kanariøyene

Kanariøyene innfører røykeforbud utendørs, stenger ned nattelivet, og masker blir påbudt til enhver tid utendørs. Dette er de nye og strengere reglene som Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres kunngjorde denne torsdagen. De nye tiltakene kommer som følge av økt...