I dette nye boligkomplekset får du bare leie hvis du er fastboende

Select Page

[secondary_title]

I dette nye boligkomplekset får du bare leie hvis du er fastboende

by | 14.01.2020

Bahía Feliz Invest SL skal bygge et boligkompleks som utelukkende kan leies ut til fastboende. Selskapet mener ferieutleie har gjort det vanskelig for fastboende å finne seg leiligheter til langtidsleie.

Prosjektet går under navnet ViVe (“leve”/”bo” på spansk), og får 65 leiligheter, butikker, parkeringsplasser og lagringsrom fordelt på kjelleren og fire etasjer.

Alle boligene skal leies ut, og det er forventet at alt vil stå klart for innflytting fra januar 2021.

Ferieutleie ødelegger for fastboende

Canariavisen har tidligere skrevet om de krevende forholdene i leiemarkedet for kanariske familier, som føler seg presset ut av leiemarkedet på grunn av ferieutleie. Dette var også en av tankene til utvikleren av prosjektet.

– På grunn av det økende antallet ferieboliger på Gran Canaria er det veldig vanskelig å finne hjem til langtidsleie. Dette har påvirket fastboende sterkt, fordi korttidsutleien har ført til prisøkninger, og mange leietakere har blitt bedt om å flytte ut fordi eiere vil begynne med ferieutleie av eiendommene sine. Derfor tenkte vi dette prosjektet kunne bidra til å minske mangelen på langtidsleie, og kan være et godt alternativ for de som ikke vil kjøpe bolig, sier Alejandra Sánchez Falcón i Bahía Feliz Invest S.L. til Canariavisen.

Uoverkommelig for kanariske familier

Økningen av fritidsboliger og mangelen på nybygg har ført til en stigende priskurve på hele øygruppen.

Boligtilbudet på de mest attraktive stedene for turister er ikke-eksisterende eller uoverkommelig for kanariske familier, der gjennomsnittsprisen pr. mnd. alene overgår den gjennomsnittlige lønnen, ifølge bemanningsbyrået Adecco.

Resultatet er at arbeidere i turiststrøkene er tvunget til å bosette seg andre steder på øyene, gjerne langt unna sine arbeidsplasser.

65 leiligheter

På bakkenivå blir det butikker og andre bedrifter, i tillegg til 5 boenheter. På de øvrige etasjene fordeles 60 leiligheter i varierende størrelse, med 1, 2, eller 3 soverom.

Boligene skal leies ut umøblert, med unntak av kjøkken og bad som blir fullt utstyrt. De fleste leilighetene får også en balkong.

Det nye leilighetskomplekset blir lyst og moderne. Illustrasjon: Bahía Feliz Invest S.L.

Leilighetene med 2 og 3 soverom får to bad, i tillegg til et utstyrsrom for varmtvannstank og pumpe.

I kjelleren blir det parkeringshus og lagringsplass for beboere.

Sentral beliggenhet

Det nye leilighetskomplekset skal bygges i den kjente hovedgata Avenida de Canarias i Vecindario.

– Dette er en av hovedgatene i Vecindario, og har direkte forbindelse med motorveien bare fem minutter unna. Derfor fant vi lokasjonen optimal, ikke bare for innbyggerne i Vecindario, men også for de som jobber sør på øya og har problemer med å finne et sted å bo.

Godt fornøyd med kommunen

Mange byggeprosjekter på Kanariøyene har hatt store problemer på grunn av byråkrati og vanskelige reguleringer.

Dette har ikke vært et problem med dette prosjektet.

– Vi har alle nødvendige lisenser, og byrådet har vært veldig effektive, så vi hadde ingen problemer med å skaffe disse, forklarer Falcón.

– I tillegg er det supermarkeder, en skole, et handlesenter og legesenter i umiddelbar nærhet. På grunn av dette, og andre grunner, mener vi Santa Lucía (de Tirajana red.anm.) er et godt organisert byråd.

Komplekset har fått navnet “ViVe” (leve/bo på Spansk). Illustrasjon: Bahía Feliz Invest S.L.

Ikke for høye priser

Selskapet satser også på utleiepriser som gjør det overkommelig for en familie å leie, på tross av at leilighetene skal holde god standard i et nytt anlegg.

Den billigste enheten, en ettroms leilighet, leies ut for 450 euro i mnd., og både to- og treroms leilighet starter på 590 euro i mnd.

– Vi har jobbet hardt for å forsikre oss om en høy kvalitet på bygningen, og vi prøver å bygge lyse, komfortable, og praktiske hjem. Vi har også prøvd å holde gjennomsnittsprisen for leie rimelig, og ikke uforholdsmessig høy, sier Falcón.

9 forskjellige boligtyper

Hun forklarer videre at bygget vil bestå av ni forskjellige typer leiligheter, og at prisene vil variere etter størrelse og standard.

– Vi har utviklet ni forskjellige typer leiligheter, som alle har forskjellige karakteristikker og priser, sier Falcón.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Tenerife går til rødt nivå

Tenerife går til rødt nivå

Kanariøyenes helseminister, Blas Trujillo, og direktør for det kanariske folkehelseinstituttet, José Juan Alemám, har i dag kunngjort at Tenerife går til rødt nivå. Det betyr strengere tiltak for å stoppe den økende smittetrenden på øya. – Den største kilden til...

Truet med å kaste en måneder gammel baby fra 11. etasje

Truet med å kaste en måneder gammel baby fra 11. etasje

Domstolen for partnervoldsaker i Las Palmas sendte i går ut besøksforbud mot en mann fra Las Palmas, for gjentatte tilfeller av grov partnervold og trusler. Mens mannen var ettersøkt for et annet tilfelle av vold, truet han også med å kaste parets en måneder gamle...

Utelukker ikke rødt nivå på Tenerife

Utelukker ikke rødt nivå på Tenerife

Oppdatering: Tenerife har gått til rødt nivå Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, utelukker ikke at øyregjeringen kan innføre rødt nivå på Tenerife igjen, etter at smitten har økt den siste tiden. – Det er ingenting å feire, ettersom pandemien ikke er over...