I påsken må du ha negativ coronaprøve på reiser mellom øyene

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

Helsedepartementet på Kanariøyene har nå lovregulert kravet om negativ coronaprøve for reiser mellom øyene.

Dette er et midlertidig tiltak som gjelder i påsken og blir trolig publisert i det offisielle statsbladet på mandag, og vi får da også de konkrete unntakene som gjelder.

Dekretet medfører at alle som reiser mellom øyene fra 26. mars til 9. april må fylle ut en egenerklæring om hvorfor de reiser.

For reiser som ikke er unntatt i lovdekretet må alle over seks år vise frem en negativ coronaprøve som ikke er eldre enn 72 timer.

Dette kravet trer i kraft fra midnatt 26. mars og gjelder frem til 9. april for både fly og ferger mellom øyene, uavhengig av hvilket tiltaksnivå som gjelder på øyene og hvor man bor.

Annonse

Reisende som bor på La Graciosa og skal til Lanzarote er unntatt fra testkravet.

Unntak for turister fra andre land

For turister fra andre land er det også godt å vite at de er unntatt fra kravet. Det er også reisende fra andre deler av Spania, ettersom egne reguleringer gjelder for disse.

Turister må forholde seg til det nasjonale kravet om negativ coronaprøve dersom de reiser fra risikoområder. Du kan lese mer om hvilke regler og krav som gjelder i denne saken.

Husk også at Kanariøyene har et eget krav om at alle turister som skal bo på hotell eller i regulert feriebolig må ha negativ coronaprøve ved innsjekking, uansett hvor du reiser fra.

Unntak for passasjerer i transitt

Også de som er i transitt på Kanariøyene med endelig destinasjon i en annen region i Spania eller utlandet er untatt fra kravet, dersom man bare skal være en kort stund på øya og holder seg innenfor transittområdene i havna eller på flyplassen.

Egenerklæring

Egenerklæringen som skal fylles ut skal bli tilgjengelig på nettsidene til helsetjenesten på Kanariøyene, og må også gjøres tilgjengelig av flyselskapene og fergeselskapene som opererer på ruter mellom Kanariøyene.

Det er ferge- og flyselskapene selv som skal samle inn egenerklæringene før ombordstigning. De som ikke har skjemaet blir nektet ombordstigning.

Selskapene må deretter holde på dokumentasjonen, som de må kunne gjøre tilgjengelig for helsemyndighetene i tre måneder fremover.

Negativ coronaprøve

De passasjerene som reiser av årsaker som det ikke er gitt unntak for må også vise frem en negativ coronaprøve som ikke er eldre enn 72 timer fra tidspunktet man ankommer destinasjonen. Dette gjelder ikke for barn under seks år.

Testtypene som er godkjent er PCR, antigen hurtigtest med treffsikkerhet på 97% og sensitivitet på over 80%, og som er godkjent for bruk i et EU-land, eller TMA-prøve.

Dette må prøveresultatet inneholde

Prøveresultatet må være originalen, være på spansk, og kan leveres digitalt eller elektronisk.

Dokumentet skal inneholde fullt navn, NIE/DNI-nummer, passnummer eller ID-nummer fra godkjent identitetsdokument, dato for testen, kontaktinformasjon og navn på helsesenteret som utførte testen, testtype og et negativt resultat.

For antigenprøver må spesifisitet og sensitivitet også inkluderes.

Betales av de reisende

Testen må betales for av den reisende, og skal utføres på private laboratorier/testsenter.

Unntaket er på El Hierro, der ingen private tilbydere finnes, slik at den offentlige helsetjenesten må levere prøvetakningen.

Den reisende må ha prøveresultatet på seg slik at dette kan fremvises til helsemyndigheter og politi, som kan kreve dette når som helst under reisen.

Reisebyråer og turoperatører, både ferge- og flyselskap, og enhver annen leverandør som selger billetter på ruter mellom øyene, må informere om kravet og hvilke regler som gjelder i bestillingsprosessen.

Add New Playlist