Ikke bli offer for kriminalitet i ferien – her er rådene du bør følge

av | 25.06.2018

Sommeren betyr ferie, avslapping og nytelse. Ferien er en tid da du lar bekymringene ligge igjen hjemme for å lade batteriene. Men ferien kan også raskt bli ødelagt av kriminelle, som selvsagt ikke hviler selv om det er fellesferie og godvær.

På Kanariøyene er sommeren regnet som lavsesong, og dette reflekteres selvsagt i krimstatistikken på øygruppen. På tross av dette er det viktig å være ekstra påpasselig når du er på ferie, slik at du ikke blir utsatt for kriminalitet som kan ødelegge ferien.

Mer enn 9000 kriminelle handlinger

I første kvartal av 2017 ble det registrert 9152 kriminelle handlinger mot 8674 straffet i perioden juli til september. Det er altså en liten nedgang i kriminalitet når sommeren kommer.

På tross av dette gir politiet hvert år ut en rekke tips og retningslinjer du bør følge for å unngå å bli offer for kriminalitet i løpet av ferien din.

I boligen

– Du bør spesielt passe på at dører og vinduer er lukket, og at det ser ut som om noen er hjemme ved bruk av lys. Du kan også installere sensorer for å slå av og på lys og radio på visse tider av døgnet for å gi inntrykket av at noen er hjemme. Det er også lurt å spørre naboer om å si ifra hvis de merker mistenkelig aktivitet rundt huset.

– Unngå å forlate verdisaker som penger og smykker. Du kan oppbevare disse i safe hos banker når du er på ferie, eller på hotellets safe.

Alarm og sikkerhetsutstyr

Hvis du eier bolig på Gran Canaria bør du installere alarm med tilknytting til et vaktselskap.

Hvis du eier bolig på Kanariøyene kan det være lurt å installere et alarmsystem. Dette bør bestå av sensorer og kamera knyttet til vaktsentral. En alarm virker også avskrekkende på eventuelle innbruddstyver.

– Unngå å legge ut reiseplaner på sosiale medier. Ikke legg ut bilder av ferien før du har kommet hjem. Hvis du legger ut din ferie på nettet er det enkelt for kriminelle å vite når huset ditt er klart for innbrudd.

Hvis du blir utsatt for innbrudd må du ikke røre noe, men ringe politiet eller vekterselskapet som har levert alarmen din raskt.

På ferie

Når du er på destinasjonen din bør du alltid oppbevare verdisakene på en trygg måte. Benytt hotellets safe for dyre smykker, pass, og kontanter.

Ha alltid med kredittkort på ferie, men unngå å ha alle kortene og kontantene samlet på et sted. Hvis lommetyver er på ferde er det alltid kjekt å ha penger i bakhånd.

Og som alltid er det lurt å ikke ta med for mye kontanter, bankkort, eller verdisaker på stranda. Her skjer det mange tyverier når folk er ute å bader.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Jente (13) meldt savnet på Gran Canaria

Jente (13) meldt savnet på Gran Canaria

Organisasjonen Giors, som bidrar i søk etter savnede personer, har sendt ut etterlysning etter at en 13 år gammel jente forsvant 27. februar i La Isleta nord på Gran Canaria. Moneiba Bañez Arraez er 13 år, 1,60 høy, svart hår, mørke øyne, og har piercing i nesen. Hvis...

Over 600 har mistet livet i pandemien på Kanariøyene

Over 600 har mistet livet i pandemien på Kanariøyene

Helsedepartementet på Kanariøyene har bekreftet 4 nye coronarelaterte dødsfall på øygruppen i går. Dermed har 601 mennesker mistet livet i pandemien på Kanariøyene til nå. Så langt har 41.203 personer fått påvist smitte, og det er 5030 aktive tilfeller på øygruppen....

Modernisering av turistområder i Mogán i full gang

Modernisering av turistområder i Mogán i full gang

Kommunen skriver i en pressemelding at de nå har fullført den andre fasen av promenaden fra Patalavaca til Anfi del Mar, lagt nye veier og gangstier i Puerto Rico, i tillegg til at de jobber med en ny park i Playa de Mogán med et budsjett på 2,5 millioner euro. For...

Slik blir karnevalsfeiringen i Mogán i år

Slik blir karnevalsfeiringen i Mogán i år

For andre år på rad blir det ingen karnevalsfeiring i Mogán kommune sør på Gran Canaria. Det blir det heller ikke andre steder på øygruppen, ettersom smitterestriksjonene ikke tillater det. Mogán kommune flytter derfor karnevalet over på den digitale arenaen i år, med...

Varetektsfengslet etter gruppevoldtekt i Puerto Rico

Varetektsfengslet etter gruppevoldtekt i Puerto Rico

Dommeren i instruksjonsretten i San Bartolomé de Tirajana har besluttet at de fire mistenkte i gruppevoldtektsaken i Puerto Rico skal varetektsfengsles. Dommeren har også fratatt de muligheten for kausjon. Alle de fire er mistenkt for å ha begått en gruppevoldtekt mot...