Ikke fare for at skipet synker, sier fergeselskapet


Fred Olsen-fergen som gikk på grunn torsdag kveld har tatt inn vann i løpet av natten og dagen. På søndag gikk ferga nok en gang på grunn da den mistet flyteevnen nær havna.

Denne mandagen jobber mannskapene for å tette lekkasjer og forebygge nye hull i skroget. Maskinrommet er allerede rammet av store lekkasjer. Det jobbes nå for å pumpe ut vannet og heve den siden av skipet som har slagside.

Følg bergingsaksjonen direkte på vår Facebookside.

Fred Olsen Express skriver i en uttalelse at de fortsetter å jobbe med å garantere flyteevnen til skipet, og at det ikke er noen fare for at det synker.

– Skipet er støttet på en trygg 20 meters plattform. Vår prioritet er sikkerheten til mannskapet og skipet, skriver selskapet på Twitter.

Les også:

Bergingsaksjon: Dieselsøl bekymrer myndighetene
 
Skipet kom ut av kurs på grunn av den sterke vinden på torsdag, og gikk på grunn et stykke utenfor havna.

En storstilt redningsaksjon ble satt i gang for å hente ut de 76 personene ombord, men på grunn av det dårlige været lot det seg ikke gjøre før klokken 11:30 den påfølgende fredagen. Passasjerer og mannskap ble da evakuert med redningsbåter.

I tillegg har det oppstått diesellekkasjer fra ferga, som krever at mannskapene er ytterst forsiktige når de nå forsøker å flytte ferga. Å beskytte kystlinjen fra dieselsøl har blitt førsteprioritet for mannskapene og kanariske myndigheter.