Helsepersonellet som skulle få sin første dose i dag har fått beskjed om at de må vente. Foto: Sanidad GobCan

Ikke nok vaksiner –⁠ setter vaksinasjonsprogrammet på vent


Helsetjenesten på Kanariøyene har sett seg nødt til å sette vaksinasjonsprogrammet på vent fordi Pfizer ikke har levert nok doser. De som skulle få sin første dose i dag har fått beskjed om at dette ikke lar seg gjøre denne mandagen.

Det er angivelig snakk om ansatte i helsevesenet som skulle få sin første dose, og disse må dermed vike i køen slik at de som allerede har blitt vaksinert med første dose skal få den andre dosen i tide.

Regjeringen på Kanariøyene opplyser om at den andre vaksinedosen skal distribueres til ansatte og beboere på sykehjem fra førstkommende onsdag.

Det er forventet at 9360 vaksinedoser kommer til øygruppen fra Pfizer denne uken.

41% færre doser fra Pfizer til Spania

Denne mandagen begynte distribusjonen av den andre dosene til beboere og ansatte på sykehjem også i resten av Spania. Åtte regioner begynte allerede på søndag.

Spania mottok 41% færre vaksiner enn i tidligere forsendelser fra Pfizer denne mandagen. Det var opprinnelig planlagt for 350 000 doser, men selskapet sendte bare 205 727, ifølge Helsedepartementet.

Selskapet varslet i forrige uke om forsinkelser i leveringen på grunn av renovasjonsarbeide ved et av deres anlegg i Belgia.

Pfizer har opplyst om at dette gjøres for å øke produksjonskapasiteten. EU har allerede kjøpt 500 millioner doser fra Pfizer.

– Selv om dette vil påvirke forsendelsene midlertidig fra slutten av januar til begynnelsen av februar, vil det føre til en betraktelig økning i tilgjengelige doser til pasienter fra slutten av februar og mars, skriver selskapet i en pressemelding.

Helseminister Salvador Illa sier regjeringen forventer forsendelsene tar seg opp igjen i slutten av januar.