Il Divo-sanger som døde av Covid-19 kan ha blitt smittet på Kanariøyene


Forrige søndag kunne medier i hele verden melde at den spanske Il Divo-sangeren Carlos Marín, døde av Covid-19.

Han var innlagt på intensivavdelingen ved Manchester Royal Hospital i England og var alvorlig syk.

I et nytt intervju deler sangeres advokat flere detaljer rundt dødsfallet som har rystet musikkelskere verden over.

– Knust

– Familien er knust, som du sikkert kan forestille deg. Vi kan enda ikke tro det. Det er som en vond drøm, som et mareritt, sa advokaten til Sonsoles Onega-programmet Ya Es Mediodia.

– Han var en veldig fokusert og smart person og han var allerede vaksinert, men det beskytter deg ikke hundre prosent og sykdommen angrep han kraftig. Han fikk de første symptomene i begynnelsen av desember og følte seg syk. Det var ikke bra, men heller ikke ekstremt.

Men så ble helsetilstanden til Carlos Marín verre, forteller advokaten. Marín ble lagt i kunstig koma på intensivavdelingen.

Sannsynligvis i Maspalomas

– Utviklingen var veldig negativ fordi lungene ble hardt rammet. Vi vet virkelig ikke hvor han ble smittet, men sannsynligvis var det under Maspalomas-konserten på Kanariøyene, fortsatte advokaten.

Ifølge han skal bandet ha tatt alle forholdsregler. De fløy også privatfly til Storbritannia, der de skulle opptre flere steder i landet.

– Det er med stor sorg vi forteller at vår venn og partner, Carlos Marín, har gått bort. Hans venner, familie og fans vil savne han. Det vil aldri eksistere en annen stemme eller ånd som Carlos, skrev bandet på Twitter, da de kunngjorde den triste nyheten.

Il Divo ble satt sammen av stjernedommeren Simon Cowell, som et musikalsk prosjekt.

I tillegg til Carlos Marín består Il Divo av den amerikanske tenoren David Miller, Urs Bühler fra Sveits og Sébastien Izambard fra Frankrike.

Gruppas første album, «Il Divo», slo godt an og solgte fem millioner eksemplarer det første året. De har gitt ut til sammen ni album.