Siste

Innfører 75 prosent rabatt for residenter på flyvninger mellom Kanariøyene og fastlandet


På mandag innføres den nye reiserabatten på 75% for residenter som bor på Kanariøyene. Utviklingsdepartementet har nå bestemt at den mye omtalte rabatten skal gjelde fra mandag morgen kl 08:00.

Det har vært en rekke forsinkelser og problemer med innføringen av reiserabatten.

For residentene på Kanariøyene betyr innføringen av den nye rabatten at man kan fly svært billig mellom øygruppen og fastlandet.

Tidligere har rabatten for å fly til fastlandet ligget på 50%. Nå som den økes til 75% vil det bli langt mer økonomisk for fastboende på Kanariøyene å reise til fastlandet.

Foreløpig har Iberia Express blitt beordret til å innføre rabatten, men det foregår også viktige samtaler med andre flyselskap slik som Binter Canarias, og det forventes at rabatten vil bli innført også hos de innen kort tid.

Massiv økning i bestillinger

Nå som rabatten innføres har reisebyråer merket en massiv økning i antall salg, og forventer ytterligere økning i tiden som kommer.

Siden økningen i rabatten ble annonsert i Kanariske medier har telefonlinjene gått varme hos reisebyråene.

Forsinkelser og vanskeligheter

Den nye rabatten har møtt på mye turbulens det siste året. Forsinkelser og generell usikkerhet rundt innføringen har gjort at mange også har bestilt sommerferien i god tid også i år - for å sikre seg de beste prisene.

Det har vært en rekke juridiske hindringer og politisk uvilje i enkelte kretser som har ført til at det har tatt lang tid å innføre den nye reiserabatten.

Nå ser det altså ut til at kanariere og fastboende kan nyte denne rabatten fra mandag morgen.