Siste
Illustrasjonsfoto: Shutterstock/Matej Kastelic

Innfører barnefri sone

Og tar seg godt betalt for det.


Det tyrkiske flyselskapet Corendon Airlines innfører nå en egen barnefri sone på sine flyvninger mellom Amsterdam og Curaçao, melder Euronews.

Sonen vil være forbeholdt passasjerer over 16 år, og koster 45 euro ekstra, altså drøye 500 kroner. 

De som kjøper tillegget får sitte foran i flyet og skilles fra de andre passasjerene med vegg og gardiner –  og altså uten unger rundt seg. 

Den første flyvningen med tilbudet starter opp i november, ifølge selskapet.

– Målet er å imøtekomme reisende som setter pris på ekstra ro under flyturen, sier Corendon-grunnlegger Atilay Uslu.

Ingen lignende planer i Norge

I Norge har derimot ingen selskaper planer om lignende tilbud. 

– Nei, ikke per nå. Vi ønsker alle gjester, uansett alder, velkommen til å reise med oss. Det vil alltid være noe støy på et fly, enten det er voksne eller yngre gjester ombord. De fleste tar hensyn og bidrar til å gjøre reisen best mulig både for seg selv og andre. Hvis man er sensitiv for støy, er støyreduserende hodetelefoner et godt valg, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen, til Canariavisen.

Heller ikke Ving har vurdert dette, selv ikke på langdistanse som varer i over ti timer, slik Corendon nå prøver ut. 

– Vi har ikke vurdert det som Corendon kommer å gjøre, og har heller ikke inntrykk av at våre gjester etterspør barnefrie soner på fly, sier Country Manager i Ving, Marie-Anne Zachrisson.

Hun legger til at det er færre barnefamilier på de lengste turene.

– Og alle kundegrupper er velkommen om bord med Ving, avslutter hun.

Kommunikasjonssjef Tonje Sund i SAS sier seg enig med de to charteroperatørene.

– SAS har ikke planer om å innføre barnefrie soner på våre flygninger. Jeg kjenner heller ikke til at det er noen etterspørsel etter det, men opplever at man er flinke å tilpasse seg behovene til ulike passasjergrupper. 

Hun får støtte av konkurrenten Norwegian:

– Norwegian ønsker alle passasjerer velkommen om bord i alle faser av livet. Vi har ingen planer om å opprette soner basert på passasjerers alder om bord på våre fly, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Eline Skari.

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.