Annonse

Innsatt døde etter å ha satt fyr på cella på Gran Canaria

Nok en gang kritiseres madrassene som de innsatte har på cella på grunn av kraftig røykutvikling når de kommer i kontakt med flammer.

Innsiden av Las Palmas II-fengselet i Juan Grande på Gran Canaria. Foto: Institucion Penitenciario de Gobierno de España

Av Leo Lunde
Publisert 3. mars 2021 kl. 00:00

Av Leo Lunde
Publisert 3. mars 2021 kl. 00:00

Annonse

En innsatt i 30-årene i Juan Grande-fengselet på Gran Canaria døde på mandag etter at han satt fyr på klærne sine inne på cella.

Mannen skal ha vært i isolasjon, og døde av røykforgiftning. Hendelsen skal ha skjedd like etter middag i 21:30-tiden.

Ifølge La Provincia skal mannen ha satt fyr på klær og madrassen sin.

Problematisk innsatt

Madrassene skal være motstandsdyktige mot flammer, men har tidligere blitt kritisert fordi røykutviklingen er kraftig når madrassene blir utsatt for brann.

Da vaktene kom til cella fikk de reddet ut den innsatte, som ble sendt til sykestua der han senere døde av hjertestans. En ambulanse ble tilkalt, men mannen ble erklært død før denne kom frem.

Den innsatte skal være velkjent i fengselssystemet på øygruppen, og blir beskrevet som en problematisk innsatt.

Slike hendelser skal visstnok skje relativt hyppig i kanariske fengsler.

Kraftig røykutvikling fra madrasser

Fagforeninger for fengselsansatte har tidligere advart mot at madrassene som brukes i fengsler, og som skal motstå flammer og brann, produserer røyk dersom de blir utsatt for flammer.

I juli 2020 fordømte foreningen CSIF en hendelse i Alcalá Meco-fengselet utenfor Madrid, hvor en innsatt forsøkte å sette fyr på en slik madrass. Hendelsen førte til produksjon av giftig røyk, og hele fengselet måtte evakueres på grunn av intens røykutvikling.

I februar døde også en marokkansk 21-åring i fengsel, og rapporter om dødsfallet tyder på at også dette dødsfallet ble forårsaket av røykutvikling på cella.

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse