Skjermdump fra Telde Actualidad som omtalte saken først.

Innviet gigantisk sjakkbrett –⁠ innbyggerne tordner


Ordfører Héctor Suárez i Telde kommune besøkte det nye gigantiske sjakkbrettet som er satt opp av kommunen på tirsdag. Samtidig tordner innbyggerne i kommentarfeltet på grunn av forfallet i parken.

Sjakkbrettet måler 16 kvadratmeter og har 64 spillbrikker som er 40 centimeter høye. Det skal først og fremst brukes av elevene ved Los Llanos sjakklubb, som har over 70 sjakkinteresserte medlemmer.

Kommunen lover at de også skal installere en rekke normale sjakkbrett i området slik at brukere av parken kan bli bedre kjent med spillet.

– Med dette sjakkbrettet får San Juan-parken nok en fritidsaktivitet som tiltrekker og promoterer øving og læring av dette spillet i et sunt miljø, noe som er avgjørende med tanke på de mange fordelene det gir, som forebygging av Alzheimers, utvikling av kreativitet og fantasi og mental øvelse, sa ordfører Héctor Suárez under besøket.

Raser i kommentarfeltet

Til tross for sjakkbrettet er ikke innbyggerne i Telde spesielt fornøyde – i hvert fall ikke hvis kommentarfeltet hos avisen Telde Actualidad som først omtalte saken er en indikasjon.

– Er dette seriøst? La de ta et bilde på jobb for å fornærme intelligensen vår. En park hvor stiene er ødelagt, gatelysene farlig ødelagte, et totalt forfall på grunn av manglende vedlikehold. Hvor de ignorante går uten maske og river ned avsperringene som er satt opp på grunn av situasjonen. Uanstendige små menn, tordner en leser i kommentarfeltet.

Ordføreren fikk også passet sitt påskrevet av en annen leser.

– Gud være velsignet. Benyttet ordføreren muligheten til å se den beklagelige tilstanden i parken? Eller ble hagene ryddet og vasket, og veiene asfaltert for innvielsen? Mindre meningsløse innvielser midt i pandemien og mer vedlikehold og renhold, skriver en annen leser.

En annen leser lurte på om de vasket før ordføreren kom på besøk.

– Vasket de parken siden ordføreren skulle komme? Hele Telde er skittent, skriver nok en misfornøyd innbygger.