Skipet "Bader III" frakter kveg. Det fører med seg en intens lukt. Foto: Cryptic Python/Youtube

Intens fjøslukt i Las Palmas når «stankskip» kom i havn


På mandag ble innbyggere i Las Palmas plaget av en intens og vond lukt som følge av at skipet Bader III ankom havna i byen. Skipet frakter kveg, og med sin ankomst tok båten også med seg fjøslukta til Gran Canaria.

Det er ikke første gang det stinker fjøs i byen, for slike «stankskip» ankommer stadig vekk. Denne gangen ble det imidlertid riktig så ubehagelig til tross for lukt-krav fra havnemyndighetene.

Slike skip stinker nemlig så mye at de må kaste anker i sørbukta utenfor byen, et godt stykke fra kysten. På mandag var imidlertid vindretningen slik at fjøslukta blåste rett inn over byen.

Skipet som er registrert i Bahamas kom fra Uruguay og er på vei til Tyrkia. Det forlot havna mandag ettermiddag, og tok lukta med seg.

Tidligere har turister på Kanariøyene opplevd at døde kyr blir skylt i land, og disse stammer fra de såkalte «stankskipene», ifølge Diario de Avisos.

TV2 har tidligere omtalt hendelser hvor døde kyr skyller i land på Kanariøyene, etter å ha blitt dumpet fra slike skip.

Canariavisen skrev i fjor om de forferdelige forholdene på et skip fra Toga som fraktet kveg, og som ble kontrollert i Las Palmas. I det tilfellet ble det funnet flere døde kuer ombord, og flere tusen levende, som levde under forferdelige forhold om bord på skipet.