Siste
Høye temperaturer og calima på Kanariøyene frem mot helgen. Foto: Nelson Antoine/Shutterstock
OBS-varsel:

Intens varme og sandstøv på Kanariøyene

Varmen er ventet å vare frem til fredag, og fra torsdag kommer det calima på Kanariøyene.


De høye temperaturene vil fortsette frem til fredag på Gran Canaria, ifølge det statlige meteorologiske instituttet Aemet. 

På fredag morgen er det også forventet sandstøv i lufta (calima) på Gran Canaria. 

Den intense varmen merkes spesielt godt i indre strøk og fjellområdene i sør, vest og øst på Gran Canaria. De samme områdene vil også merke mest til calimaen, når sanddisen siger inn over Kanariøyene. 

 

Aemet har sendt ut et gult varsel for sterk vind og høye temperaturer. Dette gjelder fremdeles onsdag ettermiddag og strekker seg til fredag. Fra torsdag gjelder også et gult varsel for calima, med sikt redusert ned til 3000 meter. 

Temperaturene er ventet å kunne nå 34 grader flere steder de neste dagene, mens det blir høye bølger og mye vind langs kysten. 

På fredag gjelder gult varsel for høye temperaturer på opp mot 34 grader og calima på hele Gran Canaria og Tenerife. 

Når det er ekstremvarme og calima øker faren for helseplager, spesielt for personer som er utsatt for luftveissykdommer eller har problemer med hjertehelsen. 

Fra onsdag til torsdag ettermiddag gjelder et helsevarsel for høye temperaturer i flere kommuner på Gran Canaria. 

Økt skogbrannfare

I tillegg øker faren for skogbrann, og øyrådet på Gran Canaria har derfor sendt ut varsel om økt skogbrannfare i fjellene på over 1000 meter i nord og 400 meter i sør, øst og vest. 

Her er det økt skogbrannfare på Gran Canaria nå. Grafikk: Øyrådet

Dermed innføres også et midlertidig forbud mot bråtebrann, bål, bruk av fyrverkeri eller enheter som skaper gnist og ild i skogområder og bruk av maskiner som skaper gnister. 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.