Jordskjelv mellom Gran Canaria og Tenerife


Nok en jordskjelv ble registrert i den aktive sonen mellom Gran Canaria og Tenerife, ved den undersjøiske vulkanen Enmedio.

Ifølge det nasjonale geografiske institutt, IGN, ble den seismiske bevegelsen registrert klokka 21:52 søndag kveld, på 34 kilometers dyp.

Skjelvet var ikke kraftig, og nådde opp till 2,5 på Richters skala. Slike skjelv er normalt ikke merkbare for befolkningen på øygruppen. I tillegg er slike små bevegelser normalt ved Kanariøyene, som er en vulkansk øygruppe.

Kan to øyer bli til én?

Bevegelsene og utviklingen mellom de to øyene Gran Canaria og Tenerife er spesielt interessant for forskere. Studier har vist at Gran Canaria og Tenerife kan bli til én øy om mange millioner år.

Eksperter fra universitetet i Sevilla og laboratoriet for astronomi, geodynamikk og kartografi ved universitetet i Cádiz har publisert en studie i Journal of Geodynamics hvor de analyserer oppførselen til den geodynamiske sonen på Tenerife.

Selv om studien ikke handlet om samhandlingen mellom de to øyene, ble det observert at det foregår en prosess der de to øyene til slutt kan slå seg sammen.