Jordskjelv på havbunnen mellom Gran Canaria og Fuerteventura

Select Page

[secondary_title]

Jordskjelv på havbunnen mellom Gran Canaria og Fuerteventura

by | 06.07.2018

Kl. 19:44 på torsdag kveld ble et jordskjelv som ble målt til 2.9 på Richters skala registrert på havbunnen mellom Gran Canaria og Fuerteventura.

Dette er andre gang på kort tid at såpass kraftig  jordskjelv blir registrert på Kanariøyene de siste ukene.

For to uker siden ble det registrert et jordskjelv som målte 3,3 på Richters skala utenfor Gran Canaria-kysten.

Små skjelv som dette er ikke uvanlig på Kanariøyene. Vanligivis fører de ikke til merkbare skjelvninger på land eller materielle skader, men i mai ble det registrert hele 270 jordskjelv på Kanariøyene Gran Canaria og Tenerife – på kun 10 dager.

Det ble i mai spekulert i om det kunne være et forvarsel før et vulkanutbrudd i området. På Tenerife ligger som kjent vulkanen Teide, som sist hadde utbrudd i 1909. Forskere har fulgt nøye med i området etter at en serie jordskjelv inntraff på øygruppen.

Helt normalt

Etter serien med jordskjelv ble det hevdet i flere store engelske aviser at et megautbrudd var på vei. The Sun og Daily Mail hevdet i sine artikler at jordskjelvene var et tegn på et megautbrudd.

Disse advarslene ble ikke gjentatt i spanske medier, først av alt fordi slike småskjelv er helt normalt på Kanariøyene, og ikke var merkbare for innbyggerne i det hele tatt – men kun ble registrert av seismografer i området.

– Engelske tabloidaviser har skrevet tullball, sier David Calvo, PR-sjef for INVOLCAN, det vulkanske instituttet på Kanariøyene. 

Ifølge målingene ble det registrert 270 småskjelv mellom Tenerife og Gran Canaria mellom 29 april og 4 mai.

– Det som skjedde disse dagene var en seismisk sverm, en samling av jordskjelv over en kort periode, noe som er helt normalt på Kanariøyene, forklarer Calvo.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Tenerife går til rødt nivå

Tenerife går til rødt nivå

Kanariøyenes helseminister, Blas Trujillo, og direktør for det kanariske folkehelseinstituttet, José Juan Alemám, har i dag kunngjort at Tenerife går til rødt nivå. Det betyr strengere tiltak for å stoppe den økende smittetrenden på øya. – Den største kilden til...

Truet med å kaste en måneder gammel baby fra 11. etasje

Truet med å kaste en måneder gammel baby fra 11. etasje

Domstolen for partnervoldsaker i Las Palmas sendte i går ut besøksforbud mot en mann fra Las Palmas, for gjentatte tilfeller av grov partnervold og trusler. Mens mannen var ettersøkt for et annet tilfelle av vold, truet han også med å kaste parets en måneder gamle...

Utelukker ikke rødt nivå på Tenerife

Utelukker ikke rødt nivå på Tenerife

Oppdatering: Tenerife har gått til rødt nivå Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, utelukker ikke at øyregjeringen kan innføre rødt nivå på Tenerife igjen, etter at smitten har økt den siste tiden. – Det er ingenting å feire, ettersom pandemien ikke er over...