Jordskjelv på havbunnen mellom Gran Canaria og Fuerteventura

1 min


Kl. 19:44 på torsdag kveld ble et jordskjelv som ble målt til 2.9 på Richters skala registrert på havbunnen mellom Gran Canaria og Fuerteventura.

Dette er andre gang på kort tid at såpass kraftig  jordskjelv blir registrert på Kanariøyene de siste ukene.

For to uker siden ble det registrert et jordskjelv som målte 3,3 på Richters skala utenfor Gran Canaria-kysten.

Små skjelv som dette er ikke uvanlig på Kanariøyene. Vanligivis fører de ikke til merkbare skjelvninger på land eller materielle skader, men i mai ble det registrert hele 270 jordskjelv på Kanariøyene Gran Canaria og Tenerife – på kun 10 dager.

Det ble i mai spekulert i om det kunne være et forvarsel før et vulkanutbrudd i området. På Tenerife ligger som kjent vulkanen Teide, som sist hadde utbrudd i 1909. Forskere har fulgt nøye med i området etter at en serie jordskjelv inntraff på øygruppen.

Helt normalt

Etter serien med jordskjelv ble det hevdet i flere store engelske aviser at et megautbrudd var på vei. The Sun og Daily Mail hevdet i sine artikler at jordskjelvene var et tegn på et megautbrudd.

Disse advarslene ble ikke gjentatt i spanske medier, først av alt fordi slike småskjelv er helt normalt på Kanariøyene, og ikke var merkbare for innbyggerne i det hele tatt – men kun ble registrert av seismografer i området.

– Engelske tabloidaviser har skrevet tullball, sier David Calvo, PR-sjef for INVOLCAN, det vulkanske instituttet på Kanariøyene. 

Ifølge målingene ble det registrert 270 småskjelv mellom Tenerife og Gran Canaria mellom 29 april og 4 mai.

– Det som skjedde disse dagene var en seismisk sverm, en samling av jordskjelv over en kort periode, noe som er helt normalt på Kanariøyene, forklarer Calvo.


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *