Siste

Journalister sier myndighetene hindrer dekning av flyktningkrisen


Organisasjonen Journalister uten grenser i Spania fordømmer regjeringens forsøk på å hindre pressedekning av flyktningkrisen på Kanariøyene.

Organisasjonen har lagt frem krav om at politiet og myndighetene må la fotografer fra pressen få dokumentere situasjonen, og ber om mer åpenhet.

Fotojournalister som dekker ankomsten av flyktninger til Kanariøyene møter på hindringer fra både lokale og statlige politistyrker, som gjør alt de kan for å hindre journalister fra å dekke hva som skjer, ifølge organisasjonen.

Et av virkemidlene som blir brukt er ifølge organisasjonen at myndighetene unngår å gi presise tall og informasjon, at de velger steder som er vanskelig å komme til for journalister, at de venter til det er mørkt før de tar bilder, og at journalister blir sendt til steder som ikke har innsyn mot situasjonen.

Det skal også ha blitt plassert ut fysiske hindringer for å umuliggjøre fotografering og strenge sikkerhetsprotokoller rundt flyktningene.

Fotojournalist Javier Bauluz hevder regjeringen med dette forsøker å mørklegge situasjonen slik at bilder som ikke viser en rolig og kontrollert situasjon blir unngått. Dermed mener han regjeringen forsøker å dekke over det som egentlig foregår.

Organisasjonen hevder at regjeringen gjør det så vanskelig at journalistene til slutt må gi opp. Det handler om mange små tiltak som gjør det vanskelig å dekke situasjonen, ifølge presidenten i Journalister uten grenser i Spania, Alfonso Armada.