Siste
Jardín de Cactus på Lanzarote. Foto: Pixabay

Kaktushage på Lanzarote får internasjonal anerkjennelse


Organisasjonen Great Gardens of the World har inkludert kaktushagen Jardín de Cactus på Lanzarote i sin katalog over verdens vakreste hager.

Jardín de Cactus ble designet av den kanariske kunstneren César Manrique fra Lanzarote. I hagen finner man over 450 forskjellige kaktusarter fra Afrika, Amerika og Australia. 

Hagen vises nå frem i en stor fotorapport og på nettsiden til Great Gardens of the World kan man se hvordan Manrique forandret området fra et kjedelig og brunt område til det historiske kulturlandskapet man finner i dag.

Manriques landskapskunst kan man se flere steder på Lanzarote, og han hadde også stor påvirkningskraft for hvordan byer og bygninger ble planlagt på øya. En av hans mange viktige bidrag er at Lanzarote selv i dag består av lave hoteller som benytter tradisjonelle farger og bærekraftige bygninger.

Fornøyd

Direktør i senteret for kunst, kultur og turisme, Benjamín Perdomo er godt fornøyd med utnevnelsen av The Great Gardens of the World.

– At kaktushagen kommer i denne publikasjonen er en kilde til stolthet og en ny internasjonal anerkjennelse av den kreative og rastløse sjelen til César Manrique, og den pågående innsatsen som blir gjort av hagens ansatte for å ivareta arbeidet, sier Perdomo i en pressemelding.

Great Gardens of the World er basert i Italia, der de jobber for å skape oppmerksomhet rundt den viktige rollen hager har for moderne samlingsplasser hvor natur og design bidrar til å forbedre våre leveområder og trivsel hos mennesker.