Siste
Det blir brennhett på Gran Canaria denne torsdagen, spesielt i indre strøk utover ettermiddagen. Grafikk: Aemet

Kan bli 40 grader på torsdag

Og på fredag kan det bli verre langs kysten også.


Ifølge Aemet ventes det høye temperaturer på Kanariøyene torsdag.

I fjellene på Gran Canaria kan temperaturen komme opp i 40 grader. På resten av øyene ventes det mellom 36 grader på de indre områdene og i sør.

Det er også meldt om calima med tilhørende sanddis på de østlige og sørlige øyene samt Tenerife. Calimaen vil hovedsakelig påvirke fjellområdene, og være svakest ved kysten. 

Været blir lettskyet eller klart, bortsett fra noe skydekke i nord på Gran Canaria og Tenerife, og litt skyer i morgentimene på Lanzarote og Fuerteventura.

Calimaen i høyden vil påvirke først og fremst østlige og sørlige indre strøk, med økende intensitet utover ettermiddagen. Dette gjelder spesielt de østlige øyene og Tenerife.

Det kan også komme kraftige vindkast lokalt på utsatte steder, spesielt på ettermiddagen og kvelden. 

Verre på fredag

På fredag blir det enda varmere, og det er sendt ut rødt farevarsel i sør, øst og vest på Gran Canaria for opp mot 40 grader. Den stekende varmen kan også ramme langs kysten, påpeker Aemet i sitt varsel. 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.