Siste
Illustrasjon: Guenter Albers/Shutterstock

Kan bli nesten 40 grader

En varm luftmasse over Spania får gradestokkene til å dirre. På tirsdag var det 35 grader i Orihuela by, og det skal bli varmere på Kanariøyene også.


I Orihuela by i Alicante ble det målt hele 35 grader tirsdag ettermiddag. Ifølge SpaniaAvisen (krever innlogging) tilsvarer dette aprilrekorden som ble satt 24. april 1970. 

Slike temperaturer er usedvanlige i april og gjennom uka kan det bli farlig varmt, advarer meteorologene. 

Til tross for stigende gradestokker har ikke Aemet sendt ut noe farevarsel, med unntak av gule OBS-varsler i innlandet i Sevilla og Cordoban, for temperaturer på opp mot 38 grader på torsdag. 

De høye temperaturene er ventet å fortsette over store deler av Spania denne uka. 

– Dette kan være den varmeste luftmassen på denne tiden av året som er målt de siste 43 år over Spania, advarer meteorolog og talsperson for det statlige meteorologiske institutt, Aemet. 

Han tror ekstremvarmen kan slå den forrige aprilrekorden med over fem grader – noe som potensielt kan gi temperaturer på over 40 grader. 

Kan bli over 30 grader

Også på Kanariøyene blir det uvanlig varmt for årstiden denne uka, men øygruppen spares for de aller verste temperaturene. 

På Gran Canaria og Fuerteventura forventer meteorologene over 30 grader enkelte steder på onsdag og torsdag. 

Sør på Gran Canaria er det ventet 24 - 25 grader denne uka, men på lørdag topper det seg med 27 grader i Arguineguín og 28 grader i Playa del Inglés. 

Nord på øya blir det 25 - 26 grader på det varmeste, på onsdag og torsdag. 

I Santa Cruz de Tenerife er det ventet 27 grader på fredag, og 26 grader resten av uka. 

Playa de las Américas får 28 grader på onsdag, torsdag, lørdag og søndag, og 27 grader på fredag. 

Enkelte steder, spesielt i indre strøk og fjellområdene, kan det bli enda varmere. 

 

 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.