VIDEO: Her slår politiet til mot verksted som hadde en rekke våpen, eksplosiver og terrormanualer.

Kan ha planlagt høyreekstreme terrorangrep


Mannen som ble pågrepet og siktet for ulovlig våpenproduksjon og besittelse av eksplosiver på Tenerife i september 2020 har en «bekymringsverdig profil», ifølge politiet.

Han skal ifølge det nasjonale politiet være besatt av våpen og var i besittelse av terroristmanualer. Mannen skal angivelig ha en høyreekstrem ideologi.

Han skal ha brukt det mørke nettet for å skaffe seg manualer for våpenproduksjon og terroropplæring.

Mannen skal være løslatt men må melde seg to ganger i måneden for domstolene.

3D-printet våpen

Mannen er 55 år gammel og er spansk statsborger. Han eier fire eiendommer på Tenerife, inkludert et verksted der politiet fant fasiliteter for å 3D-printe ulovlige skytevåpen. Dette skal befinne seg i Vistabella i Santa Cruz de Tenerife.

Den mistenkte skal ha vært en administrativ leder ved et pleiehjem for eldre, men politiet undersøker nå om han kan ha tjent penger på andre aktiviteter i tillegg.

Kjøpte bombemateriale

Mannen er ikke tidligere straffedømt, men ble etterforsket allerede tidlig i 2020 da etteretningstjenesten merket seg at mannen kjøpte kjemikalier som kan brukes til å produsere eksplosiver.

Opptatt av nazisme

Han skal også ha gått til anskaffelse av materiale som omhandler nazisme.

Ifølge kilder i politiet som La Provincia har snakket med skal mannen ha påstått at han tilhørte den venezuelanske hæren frem til for 20 år siden, da Hugo Chávez kom til makten. Dette har ikke blitt underbygget av etterforskere enda.

Besatt av våpen

Han skal ifølge forklaringer ha reist til Florida i USA der hans interesse for våpen økte kraftig. Her skal han ha deltatt på skytetrening og dratt på våpenmesser.

Ifølge kilder som ikke er navngitt, og som avisen La Provincia siterer, er mannen «besatt av våpen» men er ikke mentalt syk.

Tror han ville selge våpen

Politiet mistenker at mannen planla å selge våpen som han produserte med 3D-printere. Foreløpig må man kjøpe visse deler av metall som ikke kan produseres med 3D-printere, og dette gjør det ofte mulig å avsløre at folk er i ferd med å produsere slike ulovlige våpen.

La Provincia skriver at politiet bekymrer seg for den dagen da 3D-printere også kan produsere disse metalldelene.