Siste
Ordføreren i Santa Cruz de Tenerife besøkte Las Raices-leiren. Foto: José Manuel Bermúdez @BermudezSCT

–⁠ Kan ikke fortsette i en dag til


Ordføreren i Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez (Coalicion Canaria) retter sterke beskyldninger mot spanias statsminister Pedro Sánchez, og sier regjeringen umiddelbart må stenge migrantleiren i Las Raices på Tenerife.

Denne leiren har over tid blitt beskyldt for brudd på menneskerettighetene og meget dårlige leveforhold for migrantene som bor der.

Ordføreren krever at migrantene umiddelbart fordeles på resten av Spania, inkludert Kanariøyene, og at leiren stenges. Han henviste til at innenriksminister Grande-Marlaska ba EU om ta ansvar for migrantene som har kommet til Kanariøyene.

Bråk i leiren oppstår ofte på grunn av matmangel, kulde og dårlige forhold:

 
– Uverdigheten i denne samlingen av telt skriker ut at dette kan ikke fortsette i en dag til. Det er bare en skyldig, Pedro Sánchez og partiene som støtter hans regjering. Derfor ber vi om at det minister Marlaska ba EU om i går gjøres i nasjonale områder: at disse menneskene får reise videre, sier Bermúdez i en pressemelding.

Leiren har blitt kritisert for blant annet mangel på strøm, oppvarming, varmt vann og matmangel.

Ordføreren i Santa Cruz de Tenerife besøkte leiren for å se den med egne øyne. Han likte ikke det han så. Foto: José Manuel Bermúdez @BermudezSCT

– Denne leiren er en skam for Spania som et land og jeg skammer meg for at det skjer på våre øyer, sier ordføreren.

Den nasjonalistiske politikeren sier han er sjokkert over forholdene i leiren.

– Jeg er sjokkert av hvordan det er i disse teltene, med 40 eller 50 personer i hvert av de. De har fortalt meg at de er kalde, at maten er dårlig og at disiplinen nærmest er militær.

Mange migranter har valgt å bo i egenbygde telt utenfor leiren. Inne i Las Raices er forholdene verre, sier de. Foto: José Manuel Bermúdez @BermudezSCT

Ordføreren forteller at Santa Cruz de Tenerife hver dag får opptil 50 personer som kommer fra Las Raices, og at han forstår hvorfor.

– Nå forstår jeg at noen av disse menneskene foretrekker å tilbringe natta på gata eller i nærheten av sosiale ressurser som det kommunale mottakssenteret eller i den improviserte Pancho Camurria, hvor vi hver dag hjelper 30-40 av de. Staten kan ikke se den andre veien, fordi dette ikke er Europas avgjørelse. Det er avgjørelsen til Pedro Sánchez og partiene som støtter regjeringen sa Bermúdez.

José Manuel Bermúdez møtte og snakket med migranter i og utenfor leiren. Foto: José Manuel Bermúdez @BermudezSCT

Ordføreren tordnet mot regjeringen og staten overfor pressen da han besøkte Las Raices-leiren.

– Regjeringen må umiddelbart fordele disse menneskene i verdige fasiliteter i hele Spania. Situasjonen er så seriøs og alvorlig at man ikke kan lene seg på godviljen til regionene. Dette handler om staten og sosialistregjeringen til Pedro Sánchez og de politiske gruppene som regjerer med de, fortsatte han.

Han påpeker at migrantene i mange tilfeller hindres fra å reise til Spania. Det har man ikke lov til, mener ordføreren.

Les også:

Migrant: – Alle hadde reagert om de fikk dette til middag
– Det er ingen juridisk grunnlag for å hindre disse menneskene fra å fortsette reisen til andre deler av Spania, eller fra å flyttes til andre regioner under forhold som tilfredstiller krav om humanitær behandling. Det er uholdbart at denne leiren forblir åpen i en så beklagelig tilstand, avsluttet ordføreren.