Kan komme store nedbørsmengder

Farevarsel sendt ut for store nedbørsmengder, sterk vind og torden denne mandagen. Se Canariavisens værmelding for denne uka i videoen under. «


Aemet har sendt ut farevarsel for regn, sterk vind og torden på Kanariøyene.

Med over 60 millimeter nedbør i timen enkelte steder, er det sendt ut gult farevarsel på alle øyene for regn og torden, med unntak av Lanzarote og Fuerteventura, som bare har gult varsel for vind og sandstøv i luften (calima).

På La Gomera, El Hierro og nord på Tenerife er det sendt ut oransje farevarsel for sterk vind denne mandagen.

Sør, øst og vest på Gran Canaria kan det komme inntil 50 millimeter nedbør på 12 timer, fra søndag kveld til mandag kveld.

Sør, øst, nord og vest på Tenerife kan det komme over 60 millimeter nedbør på 12 timer.

Den sterke vinden har allerede begynt å skape problemer, spesielt på de vestlige øyene. Der er det meldt om opptil full storm i kastene.

Siden søndag morgen har nødsentralen på Kanariøyene registrert rundt 20 hendelser som følge av vinden, på El Hierro og Tenerife.

Også på Gran Canaria har det lokale politiet meldt om hendelser. Det dreier seg hovedsaklig om knekte trær, grener og strømkabler som har blåst ned.

Når det er uvær sender generaldirektoratet for sikkerhet og beredskap ut råd til befolkningen. Myndighetene ber folk om å unngå daler, raviner og elveleier. Hvis du blir overrasket av flom eller jordras skal du søke ly i høyere områder.

Du bør unngå å reise eller gå ut hvis du ikke må, også som følge av den pågående calimaen med helsefarlige nivåer av sandstøv i luften.