Video: UME

Kanariere sitter fast på grunn av snøkaos i Madrid


Selv om stormen Filomena har trukket seg tilbake fra Kanariøyene fortsetter uværet å ramme kanariere. Tusenvis av kanariske innbyggere står nå snøfast på fastlandet, etter at det samme uværet rammet Madrid. Barajas-flyplassen mått ei går stenge, og dermed ble 42 flyvninger til Kanariøyene kansellert. Trolig kan ikke flyplassen åpne igjen før søndag kveld.

13 flyvninger til Gran Canaria, 12 til Tenerife Nord, 3 til Tenerife sør, 8 til Lanzarote, 2 til Fuerteventura og 2 til La Palma har blitt kansellert på grunn av uværet. Iberia kunne i går melde at de kansellerer alle fly til og fra Madrid frem til tidligest klokken 23 søndag kveld.

Snøkaoset har ikke bare satt fly ut av spill, men også andre flyplasskjøretøy. Foto: @sindicatoASAE

De fleste kanariere som nå står fast er studenter som har vært på reise i forbindelse med juleferien. Mange kommer seg nå ikke på skolebenken i tide.

Uværet på fastlandet har også ført til at mange fly har blitt omdirigert til Kanariøyene.
– Situasjonen fortsetter å være komplisert fordi flysikkerheten krever mer enn veitrafikken, så trafikken kan ikke gjenopptas hvis det er snø på rullebanen eller friksjonsnivået ikke er optimalt, forklarte transportminister José Luis Ábalos i en pressekonferanse.