Kanariøyene

Spania

1564

Bekreftet smittet

78

Døde

123

Friskmeldt

124 736

Smittet

11 744

Døde

34 219

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

1564

Bekreftet smittet

78

Døde

Annonse

Kanariøyene ba om 4,8 millioner masker – fikk 180.000

av | 25.03.2020

Annonse

Kanariøyenes regjering ba Helsedepartementet om 4,8 millioner masker for å bekjempe coronavirus-krisen, men fikk bare 62.000. I tillegg har Inditex donert 117.000 masker.

Et militærfly landet i går på Tenerife og Gran Canaria med beskyttelsesutstyr til helsevesenet på Kanariøyene.

En brøkdel

Regjeringen på Kanariøyene har til nå bedt helsemyndighetene om 4,851,269 masker av typen FFP2 og FFP3, i tillegg til hansker, ansiktsvisirer, og beskyttelsesdrakter. Kun 180.060 masker har blitt sendt:  62.000 fra staten, og 117.000 fra Inditex.

Dermed har øygruppen bare fått en brøkdel av utstyret de trenger for å sikre helsepersonellet, som nå jobber i tett kontakt med smittede personer.

Et dokument fra Helsedepartementet viser at staten har sendt utstyr 3., 13., 20., og 24. mars, og at forsendelsene har inneholdt masker, beskyttelsesdrakter, hansker, PCR-tester, og desinfeksjonsmiddel.

Mangel på utstyr

Mangelen på utstyr blir enda tydeligere når man ser på hvilke andre materialer som har blitt gjort tilgjengelig for helsevesenet på øygruppen.

Madrid har kun klart å sende 14 bokser med beskyttelsesdrakter, og kun i størrelse large. 80 bokser engangshansker har også blitt sendt, men kun i størrelse small.

Samtidig har Inditex sendt 19 bokser engangshansker, og 70 esker med beskyttelsesdrakter.

Kritiserer regjeringen

Helsepersonellet kritiserer nå Helsedepartementet for utstyrsmangelen. 20 prosent av de smittede på øyene er helsepersonell.

Det er heller ikke bare Kanariøyene som blir rammet av utstyrsmangelen. Presidenten i Andalusia, Juanma Moreno, har uttalt at det er ulogisk at ikke et sentralt innkjøpssystem er på plass. Slik det er nå må de forskjellige regionene i Spania konkurrere mot hverandre på innkjøp av utstyr.

1600 sengeplasser

Antall sengeplasser på øygruppen gir derimot noe rom for optimisme. I kampen mot coronaviruset har Kanariøyene nesten 1600 sengeplasser klare for å møte helsekrisen.

På Tenerife jobber nå myndighetene i samarbeid med Røde Kors for å sette opp et feltsykehus med opp til 220 sengeplasser i den store messehallen Recinto Ferial. Hit skal pasienter som ikke trenger intensivbehandling, men som likevel bør overvåkes av helsepersonell, sendes.

Planen er at dette skal settes opp etter modellen som ble brukt i den store messehallen Ifema i Madrid, og være operativ innen få dager.

 

Annonse

Coronaviruset:

5 nye døde på Kanariøyene

5 nye døde på Kanariøyene

Fredag kveld ble 74 nye smittetilfeller bekreftet. Ytterligere fem personer har mistet livet det siste døgnet. Smittekurven blir stadig brattere på øygruppen. Totalt har 1564 personer fått påvist Covid-19, og 78 mennesker har mistet livet. Samtidig som disse tallene...

15 nye dager med portforbud

15 nye dager med portforbud

Portforbudet skal i utgangspunktet oppheves 11. april, men antallet smittede og døde fortsetter å stige. Dermed forbereder regjeringen nå et forslag for 15 nye dager med portforbud.  Statsministeren og hans regjering skal godkjenne forslaget i et ekstraordinært...

Nå blir det lov å gå maks 10 meter med hunden i Mogán

Nå blir det lov å gå maks 10 meter med hunden i Mogán

Mogán kommune truer nå alle hundeeiere som går mer enn 10 meter fra huset sitt med bot. Det er sikkerhetsansvarlig i kommunen, Mencey Navarro, som kunngjorde de nye, strenge reglene. Navarro har sett seg lei på hundeeiere som bruker hunden som unnskyldning for å bryte...

Torres: Portforbudet kan vare til sommeren

Torres: Portforbudet kan vare til sommeren

Portforbudet har vært avgjørende, sier Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres. Han ber nå folk forberede seg på 30 dager til med portforbud. Han tror det vil bli nødvendig å beholde de strenge restriksjonene på bevegelighet helt frem til sommeren hvis vi skal...

Hevder toppen kan være nådd i Spania

Hevder toppen kan være nådd i Spania

Pandemien fortsetter å vise sitt dødelige ansikt i Spania. 812 mennesker har mistet livet de siste timene, men helsemyndighetene tror de også har gode nyheter: smittetoppen kan være nådd. For første gang siden helsekrisen brøt ut har antallet dødsfall og nye...

1204 er bekreftet smittet – 40 har mistet livet på Kanariøyene

1204 er bekreftet smittet – 40 har mistet livet på Kanariøyene

Frem til søndag kveld har de dystre tallene fortsatt å stige på Kanariøyene. Så langt har 40 mennesker mistet livet, og 1204 personer har fått påvist Covid-19 på øygruppen. Til nå har også 425 personer blitt innlagt på sykehus, hvorav 78 av disse på intensivavdeling....