Siste

Kanariøyene dekker utgiftene for turister som blir smittet


Kanariøyene har tegnet en forsikring som skal dekke alle utgifter for turister som blir smittet med coronaviruset.

Forsikringen dekker hjemsendelse, medisinske utgifter og oppholdet i karantene. Forsikringen dekker både spanske turister, turister som bor på øygruppen og utenlandske turister.

For at forsikringen skal gjelde kan ikke den reisende ha visst om at de var smittet før avreise, skriver turistdepartementet i en pressemelding.

Forsikringsavtalen er signert av regionrådkvinne Yaiza Castilla på vegne av det offentlige selskapet Promotur Turismo de Islas Canarias, og er med forsikringsselskapet AXA Seguros.

Skal tiltrekke seg flere turister

– Ved å signere denne avtalen går Kanariøyene videre med sin forpliktelse til å forsterke og øke sikkerheten og roen for turister, sier Castilla. 

Forsikringen skal bidra til å tiltrekke seg flere turister til Kanariøyene.

– Dette er nok en ting som vil tiltrekke folk til destinasjonen, som allerede skiller seg ut for sin helsesikkerhet, for de som foreløpig vurderer hvor de skal tilbringe ferien, sier rådkvinnen. 

Som et resultat av denne avtalen vil AXA sette opp en egen telefonlinje for å ta imot henvendelser relatert til forsikringen.

– Garanti om reiseassistanse

Beskyttelsen av turister gjennom denne forsikringen gjelder fra denne uken, og i 12 måneder fremover. Dermed kan turister legge ferien til Kanariøyene uten å bekymre seg for ekstrakostnader dersom de skulle bli smittet av coronaviruset.

Turistdepartementet understreker likevel at forsikringen ikke gjelder dersom du visste at du var smittet ved avreise.

– Med denne forsikringen har turister en garanti om reiseassistanse i forbindelse med Covid-19, for medisinske utgifter, hjemsendelse og forlenget opphold som følge av karantene, forklarer Castilla.