Kanariøyene er tryggere enn Danmark, men Norge vil ikke la deg reise


Norge har besluttet at grensene til nabolandet Danmark kan åpnes 15. juni, fordi det anses som trygt. Likevel ønsker ikke regjeringen å la deg reise til Kanariøyene, til tross for at øygruppen er et tryggere reisemål.

Når Erna nå åpner for reiser til Danmark er det fordi landet anses som trygt. Norges naboland har 10,1 døde pr. 100.000 innbyggere, som er over dobbelt så mange som Norge med sine 4,4 døde pr. 100.000 innbyggere.

Dette er fremdeles et meget lavt tall, men det viser oss at Danmark ikke nødvendigvis er tryggere enn andre destinasjoner, selv om regjeringen velger å la deg reise dit.

Kanariøyene er tryggere

Kanariøyene har av mange blitt ansett som en av de tryggeste regionene i Spania under pandemien. Smittetallene har vært lave, og tiltakene har vært strenge. Øygruppen har med sine 2,2 millioner innbyggere 7,1 døde pr. 100.000 innbyggere. Hvis antallet døde blant befolkningen er en viktig faktor for hvor trygt et reisemål er kommer vi ikke bort fra at Kanariøyene er et tryggere reisemål enn Danmark i sommer.

Smittetallene går også stadig ned på øygruppen, som i skrivende stund har 133 aktive tilfeller.

Reiseråd og forsikring

Spanias regjering har sagt at vi vil åpne for utenlandske turister allerede fra 1. juli. Da opphører karantenekravene, og både SAS og Norwegian har satt opp ruter hit i juli. Spanske flyselskaper har også satt opp ruter fra Skandinavia i sommer. Det kan tyde på at flyselskapene er positive til at etterspørselen er der utover sommeren.

Nordmenn stoppet på flyplass i Alicante – sendt i retur
Samtidig har mange forsikringsselskaper nektet å gi dekning for reiser til utlandet, og de har blitt beskyldt for å sko seg på corona. Enkelte selskaper, slik som Gjensidige, har gått mot strømmen og velger å dekke sine reisende. Visse unntak gjelder likevel her også; for eksempel vil heller ikke Gjensidige dekke coronarelaterte hendelser på ferie.

Dermed har man nesten garantert at folk flest velger å droppe ferien til utlandet så lenge reiserådene fra UD er gjeldende, og det gjenstår å se når Norge velger å åpne for reiser til Kanariøyene. Hvis de velger å behandle hele Spania under ett kan det komme til å ta lang tid, ettersom smittesituasjonen er en helt annen nord på fastlandet.