LAV LØNNSØKNING: Kanariøyene har hatt en lønnsøkning på 2%, som er nest lavest i Spania. Foto: Pexels.com

Lav lønnsvekst på Kanariøyene – nest lavest i Spania

1 min


Ifølge fagforeningen CCOO og data fra arbeidsdepartementet, har Kanariøyene hatt en lønnsøkning på 2%, som er nest lavest i Spania.

Kanariøyene henger etter i lønnsveksten, selv om det har vært forbedringer her også, etter forhandlinger om tariffavtaler som fører til en «mer rettferdig fordeling av lønn», ifølge CCOO.

I en pressemelding sier CCOO at de krever at den nasjonale regjeringen opphever arbeidsreformen, at sektoravtalen skal gå foran selskapets avtaler med de ansatte, og at de skal gjøre endringer i arbeidsloven.

Tallene som nå har blitt lagt frem av fagforeningen og arbeidsdeparementet indikerer at lønningene på øygruppen har gått opp 2.02 prosent, sammenlignet med 2.20 prosent, som er det nasjonale gjennomsnittet.

Denne økningen kommer 235.129 arbeidere hos 32.129 selskaper på Kanariøyene til gode.

Jobber mer på Kanariøyene

Kanariere jobber i gjennomsnitt mer enn i resten av landet. 1795.29 arbeidstimer i året er gjennomsnittet på Kanariøyene, som er 39.36 flere timer enn gjennomsnittet i Spania.

CCOO understreker at lønnsøkningen på øygruppen er takket være tariffavtaler som er bedre enn det selskapene tilbyr, og som utgjør 2.04 prosent lønnsøkning til 96.78 prosent av arbeidstakerne.

– Dette er et lite skritt i i riktig retning for å gjenopprette kjøpekraften som arbeiderklassen på Kanariøyene har mistet, sier CCOO.

– Ubalanse generert av arbeidsreformen

CCOO påpeker også at avtalene som har kommet ut fra forhandlinger på øygruppen gir færre fordeler til arbeidere, på grunn av det de kaller en «ubalanse generert av arbeidsreformen.»

Disse avtalene er noen av de dårligste i Spania, kun bak Valencia og Aragon, ifølge de nye tallene.


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *