Kanariøyene

Spania

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

1976

Friskmeldt

239 228

Smittet

27 125

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

AnnonseKanariøyene myker opp: nå får du lov til dette

av | 18.05.2020

Saken fortsetter under annonsen.


Denne mandagen kommer ytterligere oppmykninger i coronatiltakene på Kanariøyene.

På La Graciosa, El Hierro og La Gomera får de gå over til fase 2 denne mandagen, men også på Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura og La Palma kommer oppmykninger i tiltakene.

Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura og La Palma

Fra denne mandagen åpnes det for at butikker og kommersielle områder kan åpne selv om de er større enn 400 kvadratmeter, så lenge størrelsen på området som er tilgjengelig for kunder fortsatt er under 400 kvadratmeter.

Jakt og sportsfiske blir nå tillatt.

Butikker får nå også lov til å ha varer på salg, så lenge promosjonen ikke fører til at det samles folkemengder. Dersom sikkerhetsavstanden på to meter og begrensningen i kapasitet ikke kan overholdes må promosjonen eller salget avsluttes hvis nødvendig.

La Graciosa, La Gomera og El Hierro

Disse tre øyene er allerede i fase 2. Nå kommer også ytterligere oppmykninger på disse øyene. Det er også forventet at dette vil gjelde på de andre Kanariøyene så snart de også får gå inn i fase 2. Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, har sagt han vil søke om dette, slik at også de andre øyene går inn i fase 2 den 25. mai.

Arbeid og folkemengder

Det er fortsatt anbefalt at man jobber hjemmefra hvis mulig, og at alle bedrifter må garantere en god beskyttelse av sine arbeidere. Folkemengder må unngås.

Det blir mer bevegelsesfrihet. Man kan delta i begravelser, besøke religiøse institusjoner slik som kirken, og bryllup med begrenset antal gjester.

Regionene i Spania kan velge å la familiemedlemmer besøke brukere av hjem for de med handikap eller andre hjelpebehov, så lenge det ikke er noen bekreftede tilfeller av Covid-19, eller senteret har brukere i karantene. Det må gjøres avtale på forhånd, og maks en person pr. bruker kan dra på besøk.

Begravelser med inntil 25 deltakere utendørs og 15 personer innendørs blir lov, samt besøk i kirker og andre religiøse institusjoner. Kravet om 50% kapasitet blir myknet opp noe. Bryllup kan ha inntil 100 deltakere utendørs, eller 50 deltakere innendørs.

Handel

Kjøpesenter og parker kan åpnes for publikum. Restauranter, utenom nattklubber og diskoteker kan åpne for kunder også innendørs.

Kapasiteten for butikker må ikke overstige 40% av normal kapasitet, og de må tilby egne tider for eldre over 65 år.

Kjøpesenter kan få åpne, men med maksimalt 30% kapasitet totalt. Hvert enkelt område av kjøpesenteret kan ha inntil 40% av normal kapasitet til enhver tid, og bruk av rekreasjonsområder er ikke lov.

Saken fortsetter under annonsen.


Utendørs marked kan holde åpent, men kun med en tredjedels utstillerkapasitet. Sikkerhetsavstanden på to meter må kunne overholdes.

Hoteller og turisme

Fellesområder som tilhører hoteller kan åpnes for gjester, og det kan også steder som tilbyr kulturelle arrangementer. Det er en begrensning på en tredjedels kapasitet.

Hver arena må selv avgjøre kapasiteten for de forskjellige fellesområdene.

Underholdning og gruppeaktiviteter må være planlagt rundt en maksimal kapasitet på 20 personer.

Hoteller kan nå la gjester benytte hotellets bar og restaurant-tilbud, bortsett fra nattklubber og barer som holder åpent på nattestid. Kapasiteten begrenses til 40%.

Gjester får kun nyte mat og drikke ved et bord, og helst etter reservasjon. Ingen form for selvbetjening er tillatt.

Reguleringene for terrasser er uten endringer.

Kultur

Kinoer, teater og lignende fasiliteter kan åpne, men med forhåndstildelte seteplasser og en tredjedels kapasitet, hvor maksimum er 50 personer.

Det anbefales salg av billetter på nett. Tilleggstjenester slik som butikker, kaféer etc. kan åpne.

Dersom aktiviteten foregår utendørs må alle forbli sittende, og overholde sikkerhetsavstanden. Maksimalt kan det samles 400 mennesker utendørs, men kun hvis dette ikke overstiger en tredjevel av normal kapasitet.

For museum og utstillinger gjelder også krav om en tredjedels kapasitet, og man må unngå folkemengder.

Biblioteker kan ha aktiviteter innendørs så lenge kravet om en tredjedels kapasitet blir overholdt.

Sport

Personer opp til 70 år har lov til å praktisere sport til enhver tid utenom tidene som er satt av for gåturer for de eldre.

For all trening og sportsaktivitet innendørs, samt svømmebassenger for sportsbruk må man gjøre avtale på forhånd. Det vil gis prioritet til sportsarenaer for de som utøver dette profesjonellt.

For såkalt natur-turisme slik som turer i fjellet, klatring etc. kan man være i grupper på inntil 20 personer.

Bading og bassenger

Rekreasjonsbruk av strender og svømmebasseng åpner også, men fasilitetene kan maksimalt ha åpent for 30 prosent kapasitet, og etter avtale.

Trening og rekreasjonsbruk av strender er også lov, så lenge man utfører dette individuelt og overholder sikkerhetsavstanden.

Møter

Møter og konferanser i konfersanserom og lignende områder er lov. Det kan være maksimalt 50 deltakere, og man skal oppfordre til deltakelse uten oppmøte, dvs. over nett, hvis mulig.

 

Saken fortsetter under annonsen.


AnnonseAnnonse

Andre nyheter:

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Det baskiske nasjonalistpartiet vil stemme for en sjette forlengelse av unntakstilstanden. Forslaget skal opp i kongressen neste onsdag. Venstre-republikanerne i Esquerra Republicana de Catalunya har på sin side gått med på at de skal avstå fra å stemme, noe som gir...

90.000 kanariere får garantilønn av staten

90.000 kanariere får garantilønn av staten

Kostnaden for garantilønnordningen beløper seg til tre milliarder euro i året. Garantilønnordningen medfører en økning på rundt 100 millioner euro i økt støtte sammenlignet med nåværende tiltak. Tiltaket ble vedtatt i kongressen på fredag. Det er de fattigste som skal...

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

I fase 3 av nedtrappingen oppheves portforbudet for alle, uteservering kan øke kapasiteten til 75%, og fellesområder åpnes opp. Dette er noen av hovedpunktene i bulletinen for fase 3 som La Gomera, El Hierro og La Graciosa går inn i på mandag. Det er forventet at...

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer som var ombord på Iberia Express-flyet med en coronasmittet mann er isolert på hotell. Øyrådet tar regningen for karantenen, og de 36 er isolert ved Blu Sea Lanzarote Palm-hotellet i Puerto del Carmen. Etter at en reisende fra Madrid til Lanzarote...