Kanariøyene myker opp: nå får du lov til dette

av | 18.05.2020

Denne mandagen kommer ytterligere oppmykninger i coronatiltakene på Kanariøyene.

På La Graciosa, El Hierro og La Gomera får de gå over til fase 2 denne mandagen, men også på Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura og La Palma kommer oppmykninger i tiltakene.

Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura og La Palma

Fra denne mandagen åpnes det for at butikker og kommersielle områder kan åpne selv om de er større enn 400 kvadratmeter, så lenge størrelsen på området som er tilgjengelig for kunder fortsatt er under 400 kvadratmeter.

Jakt og sportsfiske blir nå tillatt.

Butikker får nå også lov til å ha varer på salg, så lenge promosjonen ikke fører til at det samles folkemengder. Dersom sikkerhetsavstanden på to meter og begrensningen i kapasitet ikke kan overholdes må promosjonen eller salget avsluttes hvis nødvendig.

La Graciosa, La Gomera og El Hierro

Disse tre øyene er allerede i fase 2. Nå kommer også ytterligere oppmykninger på disse øyene. Det er også forventet at dette vil gjelde på de andre Kanariøyene så snart de også får gå inn i fase 2. Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, har sagt han vil søke om dette, slik at også de andre øyene går inn i fase 2 den 25. mai.

Arbeid og folkemengder

Det er fortsatt anbefalt at man jobber hjemmefra hvis mulig, og at alle bedrifter må garantere en god beskyttelse av sine arbeidere. Folkemengder må unngås.

Det blir mer bevegelsesfrihet. Man kan delta i begravelser, besøke religiøse institusjoner slik som kirken, og bryllup med begrenset antal gjester.

Regionene i Spania kan velge å la familiemedlemmer besøke brukere av hjem for de med handikap eller andre hjelpebehov, så lenge det ikke er noen bekreftede tilfeller av Covid-19, eller senteret har brukere i karantene. Det må gjøres avtale på forhånd, og maks en person pr. bruker kan dra på besøk.

Begravelser med inntil 25 deltakere utendørs og 15 personer innendørs blir lov, samt besøk i kirker og andre religiøse institusjoner. Kravet om 50% kapasitet blir myknet opp noe. Bryllup kan ha inntil 100 deltakere utendørs, eller 50 deltakere innendørs.

Handel

Kjøpesenter og parker kan åpnes for publikum. Restauranter, utenom nattklubber og diskoteker kan åpne for kunder også innendørs.

Kapasiteten for butikker må ikke overstige 40% av normal kapasitet, og de må tilby egne tider for eldre over 65 år.

Kjøpesenter kan få åpne, men med maksimalt 30% kapasitet totalt. Hvert enkelt område av kjøpesenteret kan ha inntil 40% av normal kapasitet til enhver tid, og bruk av rekreasjonsområder er ikke lov.

Utendørs marked kan holde åpent, men kun med en tredjedels utstillerkapasitet. Sikkerhetsavstanden på to meter må kunne overholdes.

Hoteller og turisme

Fellesområder som tilhører hoteller kan åpnes for gjester, og det kan også steder som tilbyr kulturelle arrangementer. Det er en begrensning på en tredjedels kapasitet.

Hver arena må selv avgjøre kapasiteten for de forskjellige fellesområdene.

Underholdning og gruppeaktiviteter må være planlagt rundt en maksimal kapasitet på 20 personer.

Hoteller kan nå la gjester benytte hotellets bar og restaurant-tilbud, bortsett fra nattklubber og barer som holder åpent på nattestid. Kapasiteten begrenses til 40%.

Gjester får kun nyte mat og drikke ved et bord, og helst etter reservasjon. Ingen form for selvbetjening er tillatt.

Reguleringene for terrasser er uten endringer.

Kultur

Kinoer, teater og lignende fasiliteter kan åpne, men med forhåndstildelte seteplasser og en tredjedels kapasitet, hvor maksimum er 50 personer.

Det anbefales salg av billetter på nett. Tilleggstjenester slik som butikker, kaféer etc. kan åpne.

Dersom aktiviteten foregår utendørs må alle forbli sittende, og overholde sikkerhetsavstanden. Maksimalt kan det samles 400 mennesker utendørs, men kun hvis dette ikke overstiger en tredjevel av normal kapasitet.

For museum og utstillinger gjelder også krav om en tredjedels kapasitet, og man må unngå folkemengder.

Biblioteker kan ha aktiviteter innendørs så lenge kravet om en tredjedels kapasitet blir overholdt.

Sport

Personer opp til 70 år har lov til å praktisere sport til enhver tid utenom tidene som er satt av for gåturer for de eldre.

For all trening og sportsaktivitet innendørs, samt svømmebassenger for sportsbruk må man gjøre avtale på forhånd. Det vil gis prioritet til sportsarenaer for de som utøver dette profesjonellt.

For såkalt natur-turisme slik som turer i fjellet, klatring etc. kan man være i grupper på inntil 20 personer.

Bading og bassenger

Rekreasjonsbruk av strender og svømmebasseng åpner også, men fasilitetene kan maksimalt ha åpent for 30 prosent kapasitet, og etter avtale.

Trening og rekreasjonsbruk av strender er også lov, så lenge man utfører dette individuelt og overholder sikkerhetsavstanden.

Møter

Møter og konferanser i konfersanserom og lignende områder er lov. Det kan være maksimalt 50 deltakere, og man skal oppfordre til deltakelse uten oppmøte, dvs. over nett, hvis mulig.

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Utbruddene på Insular: – Veldig bekymringsverdig

Utbruddene på Insular: – Veldig bekymringsverdig

Helseministeren på Kanariøyene, Blas Trujillo, innrømmer at situasjonen på Insular-sykehuset er meget alvorlig. Sykehuset har så langt blitt rammet av fem utbrudd med minst 85 smittetilfeller, ifølge avisen Canarias Ahora. 151 ansatte ved sykehuset er i karantene...

Rekordbeslag av hasj til havs

Rekordbeslag av hasj til havs

Politiet og skattemyndighetene har beslaglagt "flere dusin tonn" hasj på havet, i en operasjon som beskrives som den største noensinne til havs mot narkotikasmugling. Myndighetene tok seg om bord i fire seilbåter og beslagla til sammen "flere dusin tonn" med hasj. Den...

Reise til Spania nå? Dette sier forsikringsselskapene

Reise til Spania nå? Dette sier forsikringsselskapene

Mange har tatt kontakt med Canariavisen for å høre hva forsikringen dekker dersom de reiser til Spania nå. Ifølge FHI sitt smittekart er hele Spania, inkludert Kanariøyene, rødt. Det betyr begrensninger i hva reiseforsikringen dekker, og alle selskaper har sine egne...

5 nordmenn forteller: Derfor reiser vi til Gran Canaria nå

5 nordmenn forteller: Derfor reiser vi til Gran Canaria nå

Den siste tiden har det vært mange og heftige diskusjoner om det å reise til Kanariøyene på ferie nå. Mange velger å trosse reiseråd og rødmerking, og sier de føler seg like trygge på Gran Canaria som i Norge. Vi tok en prat med x nordmenn for å finne ut av hvorfor de...

Stjal alle dekkene til norske Ann Cathrin: – Toppen av frekkhet

Stjal alle dekkene til norske Ann Cathrin: – Toppen av frekkhet

For norske Ann Cathrin El Allaoui ble ikke denne mandagen helt som hun hadde tenkt. På ettermiddagen fikk hun nemlig den utrolige beskjeden: noen hadde satt bilen hennes på lecablokker og stjålet alle hjulene. El Allaoui forteller til Canariavisen at hun hadde lånt...

Pusser opp Plaza de Las Naciones for 720 000 euro

Pusser opp Plaza de Las Naciones for 720 000 euro

Plaza de Las Naciones i Puerto del Carmen på Lanzarote skal få et ansiktsløft. Ifølge en intern rapport i kommunen skal det være nødvendig med flere utbedringer av plassen og området rundt. Byrådet i Tías har derfor besluttet å bruke 720 000 euro langs promenaden....