Alle hoteller kan komme til å stenge i flere måneder

av | 17.03.2020

Denne saken er rettet for feil. Les mer i bunnen av saken.

I møte med den dødelige pandemien som nå herjer i hele verden kan alle hoteller på Kanariøyene måtte stenge Kanariøyene i opp til tre måneder, ettersom turistene nå slutter å komme. Et lignende tiltak har aldri før blitt utført.

Kanariøyene som vanligvis har høysesong på vinteren på grunn av det gode klimaet, og som hver måned fra februar til april normalt får inn over en million turister, er nå nesten tomt ved alle sine hotellkomplekser. Slik kan det fortsette i tre måneder fremover. Når det gjelder hotellene er det ikke slik at gjestene som allerede bor der blir kastet ut. Men etterhvert som gjestene drar hjem vil hotellene på øygruppen gradvis måtte stenge.

Unntakstilstand

I år er det annerledes. Pandemien som nå herjer over hele verden har truffet Spania hardt. Som følge av dette er en unntakstilstand erklært i hele landet, inkludert på øygruppen. Et portforbud gjelder nå døgnet rundt, og ingen får lov til å gå ut av hjemmene sine for andre formål enn de mest nødvendige.

I et tiltak uten sidestykke har nå den lokale regjeringen bestemt at alle hotellkomplekser på øygruppen skal stenge. Ingen turister får ankomme øya, og fra i dag stopper også de fleste flyvninger inn til øygruppen opp, og ferger får ikke lov til å legge til kai. I disse coronatider skal kun frakt og varer slippe gjennom, i tillegg til de som faktisk bor på øygruppen.

Stengte grenser

Det skal måles feber hos alle som ankommer med fly, og hvis du ikke er bosatt på øya må du snu. Har du feber blir du overlatt til helsevesenet.

Som Canariavisen skrev om i går stenger nå Spania grensene sine. Kun varer og tjenester som er nødvendige for befolkningen slipper gjennom, samt de som har arbeid eller oppholdstillatelse i Spania.

Mange bekymra nordmenn har tatt kontakt med Canariavisen de siste dagene. De lurer på alt fra om de kan gå tur med hunden, til om de får lov å tømme søppel. Får de lov til å bruke fellesbassenget?

Vel – hvis vi skal basere oss på denne videoen som har gått viralt på Facebook, med snart 300.000 visninger – så er svaret på det siste et rungende nei. Politiet håndhever portforbudet med makt om nødvendig, og det er strenge betingelser for når folk får lov til å gå ut.

Vi har laget denne infografikken som forklarer mer om hvordan portforbudet fungerer. Denne kan dere gjerne dele med andre.

Denne saken er rettet for feil. Vi informerte først om at alle hoteller vil bli stengt i tre måneder. Dette medfører ikke riktighet. Slik saken står, risikerer hotellene å måtte stenge i lengre tid på grunn av at grensene er stengt, og turister ikke ankommer, i kombinasjon med krav om stenging fra fagforeninger. Fagorganisasjonen FEHT har bedt regjeringen om å stenge hotellene i tre måneder, for å sikre sine ansatte.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Tyskland åpner for reiser til Kanariøyene fra lørdag

Tyskland åpner for reiser til Kanariøyene fra lørdag

Tyske myndigheter har besluttet at det igjen skal åpnes for reiser til Kanariøyene. Fra 24. oktober kan tyske turister derfor legge ferien til øygruppen uten å gå i karantene når de kommer hjem. Tyskland opererer med en grense på 50 tilfeller per 100 000 innbyggere de...

Tidligere havnepresident på Tenerife etterforskes for korrupsjon

Tidligere havnepresident på Tenerife etterforskes for korrupsjon

Den tidligere havnepresidenten på Tenerife, Ricardo Melchior, etterforskes for fem tilfeller av korrupsjon. Det er snakk om hendelser relatert til Coalición Canaria-politikerens ledelse av havnemyndighetene på øya som nå er under lupen. Melchior er blant annet...

Over en million smittede i Spania siden pandemien begynte

Over en million smittede i Spania siden pandemien begynte

Bare det siste døgnet har over 6000 nye smittetilfeller blitt påvist i Spania, og i den siste runden med oppdateringer økte antallet med 16 973 personer. Dermed passerer Spania 1 million smittede siden pandemien begynte. Så langt har 34 366 mennesker mistet...

Torres: – Nødvendig å kontrollere avgangene

Torres: – Nødvendig å kontrollere avgangene

Stengningen av grenser mellom mange land på grunn av pandemien er hovedårsaken til at Marokko ikke kan ta imot hjemsendte immigranter som ankommer med båt til Kanariøyene. Det er umulig å returnere immigrantene gjennom Marokkos hovedstad Rabat, som har stengt både...

Over 2000 båtimmigranter på 7 dager

Over 2000 båtimmigranter på 7 dager

Nesten 580 immigranter ble reddet sør for Gran Canaria på onsdag. Dermed har det kommet rundt 2600 personer de siste sju dagene – like mange som i hele 2019, ifølge nyhetsbyrået Efe. De siste dagene har det kommet rundt 300 immigranter per dag, med unntak av forrige...

Fire nye dødsfall på Kanariøyene

Fire nye dødsfall på Kanariøyene

Helsedepartementet på Kanariøyene kunne på onsdag bekrefte fire nye dødsfall på Kanariøyene. To personer mistet livet som følge av Covid-19 på Gran Canaria og to på Tenerife. Alle hadde underliggende sykdommer og var mellom 78-93 år gamle. På onsdag ble 157 nye...