Illustrasjon: Envato Elements

Kanariøyene tillater hurtigtester ved innreise


OBS: Flyselskapene kan nekte deg ombordstigning dersom du ikke har godkjent test med deg, og ettersom de nasjonale reglene fortsatt gjelder er dette overhodet ikke et klarsignal for å reise uten en godkjent PCR-test, selv om regionsmyndighetene nå sier de nå vil godkjenne antigen-prøver. 

Regjeringen på Kanariøyene har besluttet å tillate antigentester – såkalte hurtigtester – som et alternativ til PCR ved innreise til Kanariøyene, i strid med regjeringens krav. Spania innførte nylig krav om PCR-test av alle som reiser fra risikoområder.

Det var La Provincia som først omtalte saken.

Dermed skiller de kanariske reglene seg fra de spanske, og det gjenstår å se hvordan utfallet av denne forskjellen blir for de som reiser.

Regionsmyndighetene på Kanariøyene velger dermed å gå mot sin egen regjering gjennom et dekret fra øypresident Ángel Víctor Torres. Øypresidenten har gjennom dekretet om unntakstilstand myndighet til å styre en rekke coronatiltak i sin region.

Ettersom Kanariøyenes regler nå er i strid med tiltaket innført av Spanias regjering har Kanariøyene også formelt bedt om at Helsedepartementet unntar Kanariøyene fra kravet om PCR-testing, og at hurtigtester også kan brukes.