Smittestatus på Kanariøyene

81

Aktive tilfeller

162

Døde

Annonse

Kanariøyenes helseminister er fornøyd med utviklingen

av | 26.06.2020

Kanariøyenes helseminister Julio Pérez hevder at det ikke er noen nye utbrudd av coronaviruset på øygruppen.

Pérez sier han er fornøyd med at Kanariøyene ikke har noen nye utbrudd av coronaviruset fordi dette gir en helsegaranti til befolkningen og turister som ønsker å besøke øygruppen.

I en pressekonferanse sier han utviklingen er akseptabel, og at det må fortsette slik.

De siste tallene fra helsemyndighetene viser at det er 78 aktive smittetilfeller på øygruppen, hvorav 31 av disse er importert. Så langt har 2428 personer fått påvist smitte. 162 mennesker har mistet livet. Kun 2 personer er innlagt på sykehus til observasjon, og to er innlagt på intensivavdeling.

En uholdbar virkelighet

Helseministeren påpekte også under pressekonferansen at det er rundt 30 immigranter på Fuerteventura som har testet positivt for coronaviruset, men at alle disse tilfellene kommer av et lokalt utbrudd i El Aaiún i Vest-Sahara, hvor disse reiste fra.

Helseministeren sa at disse immigrantene rømmer fra «en uholdbar virkelighet, og ikke kommer for å bli ivaretatt av det kanariske helsevesenet.»

De siste dagene har myndighetene hatt store problemer med å finne husrom for å isolere de mange immigrantene, blant de flere barn som er smittet.

Seks nye smittetilfeller blant båtflyktninger på Fuerteventura

Pérez sier disse barna ikke har kommet for å bli tatt vare på, men at det er rettferdighet i Spania, i motsetning til stedet de rømmer fra.

Øyregjeringen tar ifølge Pérez innvandringen på største alvor, etter at den har vokst i rekordfart det siste året.

Godt rustet

Han snakket også om at helsevesenet på Kanariøyene er godt utrustet og forberedt på enhver hendelse relatert til pandemien.

Videre forklarte han at at turistene vil ankomme litt etter litt, og at åpningen skjer under ordnede forhold. Blant annet utføres det kontroller av alle som ankommer, med både temperaturmålinger og overvåkning av smittedata fra avreisestedet.

Kanariøyene vil ta regningen for å virusteste turister

Pérez sier også at øyregjeringen fremdeles insisterer på at virustesting før avreise er nødvendig, men at det avhenger av landet de kommer fra. Han ga også skryt til andre regioner i Spania som har fulgt opp dette.

Når det gjelder uteliv på nattestid vil det fortsatt være begrensninger i den nye normalen. Disse kan kun holde åpent utendørs, og dansing er forbudt. Pérez sier han forstår at utelivsbransjen ønsker tillatelse til mer aktivitet, men at smittevernhensyn må komme først.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

147 jordskjelv på Kanariøyene i juni

147 jordskjelv på Kanariøyene i juni

Små jordskjelv er normalt på Kanariøyene og forekommer stadig vekk. Vanligvis merker ikke befolkningen eller turister noe til dette, men i juni kom det også et merkbart skjelv på øygruppen. Det kraftigste skjelvet forekom 26. juni mellom Gran Canaria og Fuerteventura,...

Strømmen er tilbake på Tenerife etter sju timer

Strømmen er tilbake på Tenerife etter sju timer

Red Eléctrica hevder en feil i en generator stod bak det totale strømbruddet som rammet hele Tenerife denne tirsdagen. Endesa mener noe annet. Tenerife har endelig fått strømmen tilbake etter sju timer uten strøm. Red Eléctrica kunngjorde på Twitter at en feil i en...

Antallet smittede stiger på Kanariøyene

Antallet smittede stiger på Kanariøyene

På tirsdag ble det bekreftet fem nye smittetilfeller på øygruppen, men ingen nye har blitt friskmeldt. Dermed stiger antallet aktive tilfeller til 81. To nye tilfeller ble på tirsdag bekreftet på Tenerife, to på Gran Canaria, og et på Fuerteventura. Det er nå over en...

Tatt med 170 kilo kokain på Gran Canaria

Tatt med 170 kilo kokain på Gran Canaria

Guardia Civil har sammen med tollagenter fra skattemyndighetene avslørt en organisert gruppe som smuglet inn og solgte kokain på Kanariøyene. Kokainen skal ha kommet direkte fra Sør-Amerika og ble skjult i fraktcontainere som smuglerne så fikk tilgang til i havna. 29...

Årsaken til brannen i Mogán var grilling i naturen

Årsaken til brannen i Mogán var grilling i naturen

Guardia Civil har pågrepet en 38 år gammel mann som er mistenkt for å ha startet brannen som herjet i Draguillo-området i Mogán komme tirsdag kveld. Mannen skal være en tidligere kjenning av politiet, og ble holdt igjen av vitner på stedet som tilkalte politiet. Det...

Totalt strømbrudd på hele Tenerife

Totalt strømbrudd på hele Tenerife

Denne onsdagen rammes Tenerife av et totalt strømbrudd. Selskapet Red Eléctrica og Endesa jobber på spreng for å finne problemet. Hendelsen skal ha startet kl. 09:45, og påvirker alle øyas 917 841 innbyggere. Kanariøyenes regjering er også informert om saken, og har i...