ERKLÆRER KLIMAKRISE: Kanariøyenes regjering erklærer klimakrise. Foto: Pexels.com

Kanariøyenes regjering erklærer klimakrise

1 min


Øyregjeringen har denne fredagen godkjent en erklæring om klimakrise.

Hovedformålet med erklæringen er å strømlinjeforme klimalovene, som tar sikte på at Kanariøyene skal over på 100 prosent fornybar energi og selvforsyning av denne.

Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torrens, sammen med hele sin regjering, har spesifisert at utkastet til den nye kanariske klimaloven også har som mål å redusere forurensning, ta i bruk ny teknologi for å absorbere klimagasser, og å støtte forskning på klimaendringer.

Skogbranner en konsekvens

Torres sa i dag på en pressekonferanse at det ikke er noen tvil om at skogbrannene og skaden disse medfører er en konsekvens av klimaendringene.

Han sier også at forsøpling av havet er et stort problem på øygruppen, og påpeker myndighetenes bekymring over flere og flere døde skilpadder som har fått i seg plastikk.

Tett samarbeid

Regjeringen ønsker med denne erklæringen å vedta den nye loven om klimaendring så raskt som mulig, og ønsker i denne forbindelse et tett samarbeid med hele det kanariske samfunn, institusjoner, og fagmiljøet på øygruppen.

Innen 2040

Torres sier øyregjeringen tar sikte på å eliminere utslipp av klimagasser, og at øygruppen skal være klimanøytral innen 2040 – men aller helst før 2035.

Erklæringen tar også for seg fiskeindustrien, som må bli mer bærekraftig.

Denne erklæringen kommer i en lang rekke av lignende prosesser på flere av Kanariøyene. Kommunen La Orotava på Tenerife erklærte klimakrise for drøye tre uker siden, og for en måned siden erklærte Lanzarote og La Graciosa også klimakrise.

Et forbilde for flere av Kanariøyene er den vesle øya El Hierro, som fikk verdensrekord i fornybar energi for noen uker siden, da de oppnådde 24 dager på 100% fornybar energi i strekk.


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *