Kanariøyenes turistminister i samtale med Skandinavias største turistoperatør

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

Turistministeren på Kanariøyene har vært i samtaler med Skandinavias største turoperatør for å diskutere trygge korridorer til Kanariøyene.

Nordic Leisure Travel Group, som blant andre eier Ving, sier Kanariøyene er det eneste reisealternativet for solhungrige skandinaver denne vinteren, men at smitten må ned.

Turist, industri- og handelsministeren på Kanariøyene, Yaiza Castilla holdt på tirsdag et videomøte med direktøren for Nordic Leisure Travel Group, Magnus Wikner. På agendaen var trygge korridorer for turisme til Kanariøyene og den kommende vintersesongen.

Det eneste og beste reisemålet

Wikner er enig i at Kanariøyene er det eneste og beste reisemålet for solhungrige nordmenn til vinteren, men at smittetallene må ned fra dagens nivå. I dag er Sverige det eneste landet som ikke har innført reiserestriksjoner mot Spania. Både Norge, Finland og Danmark pålegger alle reisende fra Spania karantene når de kommer hjem.

Turoperatørene i Skandinavia har forsøkt å legge press på regjeringene i sine respektive land for å løsne på disse kravene, og da spesielt for regioner med lavere smittetrykk. De håper myndighetene vil gå med på dette når smittetrykket blir lavere.

Annonse

Nytt selskap, men en gammel traver i charterbransjen

Hvis du ikke kjenner til navnet Nordic Leisure Travel Group fra før er det kanskje ikke så rart. Selskapet ble stiftet i fjor etter å ha kjøpt opp den nordiske delen av Thomas Cook etter at selskapet gikk konkurs.

Selskapet sitter på Ving, Spies og Tjäreborg i tillegg til Sunclass Airlines (tidligere Thomas Cook Scandinavia). Nordic Leisure Travel Group er desidert størst på pakkereiser i de nordiske landene.

Kanariøyenes coronaforsikring

Magnus Wikner ønsket også å høre mer om tiltakene som blir gjort på øyene for å skape tillit og trygghet for turister, slik som den nye coronaforsikringen Kanariøyene nå tilbyr gratis til alle turister.

Dette er en avtale regjeringen på øygruppen har gjort med forsikringsgiganten AXA, og som du kan lese mer om her. Kort fortalt gir forsikringen alle turister dekning dersom de skulle få Covid-19 mens de er på Kanariøyene.

Ønsker fleksibilitet

Wikner kunne til gjengjeld dele tall fra undersøkelser gjort på det skandinaviske markedet den siste tiden. Disse viser at 36% sa de ikke planlegger å reise det neste halvåret, mens resten var åpne for dette så lenge det er god nok fleksibilitet i betingelsene til reiseselskapene.

Reiseglade skandinaver ønsker seg muligheten til å kansellere reiser på kort varsel, i tillegg til refunderbare billetter. I tillegg må reisemålet ha tillitsvekkende tiltak for å begrense smitten.

Wikner anerkjenner at etterspørselen i markedet nå er veldig lav, og at dette gjelder alle destinasjoner i verden. Likevel er han overbevist om at etterspørselen vil øke fra de nordiske landene til soldestinasjoner med trygge forhold og god standard i helsevesenet, og han mener Kanariøyene tilbyr nettopp dette.

Vil sende 179 000 turister til Kanariøyene

Planen til Nordic Leisure Travel Group er å sende 179 000 turister fra de fire nordiske landene til Kanariøyene i perioden oktober-mars. Det er 50% mindre enn de hadde planlagt før pandemien brøt ut.

Wikner forventer at 129 000 av disse vil reise til Gran Canaria, mens 50 000 legger turen til Tenerife.

Vil coronateste turister

Både turistminister Castilla og direktøren for turoperatøren er overbevist om at PCR-testing av turister ville gitt økt tillit hos de reisende, og snakket også om mulighetene for å samarbeide om finansieringen av dette.

Etter Wikner sin mening har Kanariøyene et meget godt potensiale, så lenge karantenekravene i Norden løftes. Castilla påpeker at Kanariøyene er den perfekte destinasjonen på vinterstid, med langt kortere vei enn for eksempel Thailand. I tillegg er smittesituasjonen og standarden på helsevesenet bedre på øygruppen, påpeker hun.

Trygg korridor

For å nå målet om en trygg korridor mellom Norden og Kanariøyene satser nå Ving som den største operatøren i Sverige på et samarbeid med øygruppens myndigheter om dette. En del av denne avtalen vil mest sannsynlig innebære PCR-testing av turister før avreise.

Add New Playlist