Kanarisk avis kaller Kong Harald en «uovervinnelig viking»

Canarias 7 er tydeligvis imponert over hvor sterk Norges konge er, som nekter å abdisere til tross for to innleggelser på kort tid.

UOVERVINNELIG VIKING: Den kanariske avisen Canarias 7 lar seg tydelig imponere av den norske kongens standhaftighet. Skjermdump: Canarias7.es

Av Leo Lunde
Publisert 18. oktober 2020 kl. 21:42

Av Leo Lunde
Publisert 18. oktober 2020 kl. 21:42

Tre dager etter at  Norges folkekjære konge ble skrevet ut fra sykehus etter en hjerteoperasjon blir han omtalt i den kanariske avisen Canarias 7 som «en uovervinnelig viking».

I saken som har fått overskriften «Kong Harald av Norge, den uovervinnelige viking» skriver de om Kongens helseproblemer og ekteskap. 

– Til tross for hans sviktende helse nekter 83 år gamle Harald å abdisere. Frem til han kan gjenoppta sitt normale tidsskjema er det sønnen hans, Kronprins Haakon, som har påtatt seg de kongelige plikter opp til fire ganger i år. To ganger på grunn av sykdom og to ganger fordi Harald var utenfor Norge. En rolle som Haakon er godt forberedt på i en alder av 47, og som han begynte å fylle i 2003 når faren fikk blærekreft, og to år senere for hjerteoperasjonen hans, skriver avisen. 

Canarias 7 beskriver også ekteskapet mellom Kongen og Dronning Sonja som et av de sterkeste ekteskapene blandt de europeiske monarkiene. Videre skriver avisen om Dronningens bakgrunn som syerske, og om utfordringene de to møtte i motstanden fra Kong Olav, som ikke ønsket at de to skulle få gifte seg.

Avisen påpeker at Kong Olav foretrakk den spanske Dronning Sofía, og ønsket at Harald skulle gifte seg med henne. Det ble det som kjent aldri noe av, til tross for Kong Olavs iherdige forsøk.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!